Gå til sidens hovedinnhold

Endelig en byplan – eller en elendig byplan? | Jens E. Fjeld

Artikkelen er over 1 år gammel

Bypatriot Jens E. Fjeld spør om politikerne er villige til å lytte til innbyggernes meninger om byplanen, eller om det viktigste er å få vedtatt planen raskt, i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Eller mer korrekt – det er en sentrumsplan!

For det første bør en byplan inneholde det som er fastsatt som bygrenser i Hønefoss (avmerket med blå skilt), og ikke i et avkortet format.

Så det som blir definert som en «byplan» er egentlig en sentrumsplan! Områdeplan! Det er viktig å holde begrepene fra hverandre.

Trekker byplansjef Inger Kammerud for raske slutninger når hun hevder i Ringerikes Blad 10. juli at alt er klappet og klart til å vedtas på kommunestyremøte 5. september?

Den såkalte byplanen skal først behandles i formannskapet 28. august, og siden i kommunestyret 5. september.

Jens E. Fjeld

 

Det er greit at politikerne er opptatt av fortetningstanken, men la ikke det «tette til» egen tankevirksomhet. De er for ofte underlagt partipisken, og har lett for å pakke inn meningene i bomull og svada, slik at menigmann er i tvil om standpunkt. Det er kun Hans Petter Aasen i Senterpartiet som står rakrygget med sine meninger i debatten.

Øvre del av Hønengata er ikke lagt inn, da den stopper rett nord for lyskrysset.

Politikerne i Ringerike roper; «Fortett, fortett, fortett»! Har all ropinga også fortettet tankegangen deres? Selv om høringsfrister har gått ut for Sentrumsplanen har andres tanker og visjoner kommet tilstrekkelig fram til belysning og debatt.

Arkitekt Erik Karlsen (og andre) har fremmet gode løsningsmodeller og innsigelser/innspill som ikke har fått den oppmerksomhet de fortjener. Det virker som de er tiet i hjel. Fortidsminneforeningen har hatt innspill i. forbindelse med gamle Hønefoss Brug til og med Tyristrands innbyggere og deres Landsbyforening ønsket heller ikke høyhus på Tippen(!). Det sier litt om engasjementet også utenfor bykjernen.

Fossen og elveløpet er et av Hønefoss største pre. Skal man lukke de inne med høye blokker?

Bygger vi ikke en by for framtiden – en by som skal bestå med sine bygg i lang tid framover?

Politikere må lære seg å lytte til innbyggerne, å ta de meningsstrømninger som er alvorlig. De sitter på lånt tid.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken