Gå til sidens hovedinnhold

En turistattraksjon etter 22. juli | Anita Gomnæs

Artikkelen er over 1 år gammel

22. juli-minnesmerket på Utstranda blir i hovedsak en turistattraksjon, mener Anita Gomnæs i Hole Senterparti.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Eva Bekkelund-Eriksen utfordrer i sitt leserinnlegg oss som er ordførerkandidater i Hole. Jeg tar utfordringen og her er mitt syn i saken.

Historien om hva som skjedde denne dagen og hvilke stor innsats innbyggerne og flere med dem gjorde, er godt kjent. Jeg velger derfor å gå rett til saken vedrørende minnesmerket.

To minnesmerker er allerede etablert der de katastrofale hendelsen fant sted – ett på Utøya og ett i Regjeringskvartalet. Disse er flotte, viktige og verdige minnesteder for dem som mistet sine kjære og for oss som nasjon - slik at vi aldri glemmer!

Anita Gomnæs

Ordførerkandidat for Hole Senterparti

 

Hva er da dette tredje minnesmerket?

Etter mitt syn er dette i hovedsak en turistattraksjon – som er viktig nok og selvfølgelig er av stor interesse. Men hvorfor skal dette ligge et sted hvor det er så store utfordringer for dem som bor i nabolaget? Her bør deres syn vekte tungt.

LES OGSÅ: Slutt å seigpine beboerne på Utstranda | Eva Bekkelund-Eriksen

Helt ifra denne saken kom opp har jeg ment at «Utsikten» ved rasteplassen er et godt sted. Her er det flott utsikt til Utøya, gode parkeringsmuligheter på begge sider av veien. Lager vi en gangbro enten over eller under veien vil dette også gi god logistikk og sikkerhet. «Utsikten» kunne tilrettelegges for alle, med asfaltert sti, ut til minnesmerket.

Hvordan minnesmerket skal utformes tenker jeg vi kan overlate til lokale kunstnere, men en liten bønn i den sammenheng er – la dette være en verdig utforming som kan gir oss ro og ettertanke.

Les også

Ap-veteran mener 22. juli-minnesmerke må komme på plass snarest: – Det er ikke naboene som er ofrene her

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.