Søndag 31. mai mottok vi den triste beskjeden om at vår gode venn Kjell B. Hansen var gått bort. Det hele var så uvirkelig, for senest på fredag møttes vi for lunsj og da virket formen til å være som før.

LES OGSÅ: I sorg over tapet av sin nære venn: – Jeg kommer til å savne de gode samtalene

Vi var klar over at helsa var noe sviktende, men ikke at noe så forferdelig skulle skje så brått. Vårt bekjentskap startet på Follum da Kjell var ansatt i portvakta.

Etterhvert ble han leder av Follum Brugs Arbeiderforening og det var her vi oppdaget Kjell sin utrolige kunnskap- og arbeidskapasitet.

Personalleder

Etter tiden som leder av Arbeiderforeningen gikk Kjell over i rollen som personalleder ved Follum og vårt samarbeid fortsatte med Kjell som representant for ledelsen og vi som ansattrepresentanter.

Med hans kompetanse og rettferdighetssans var det aldri noe problem å finne gode løsninger for de ansattes beste.

Etterhvert engasjerte Kjell seg i politisk arbeid og det gikk ikke lang tid før han hadde ledende verv. Han ble ordfører i Ringerike kommune.

Eksemplarisk

Rollen som ordfører utførte Kjell eksemplarisk. Samarbeid på tvers var Kjell sitt varemerke og mange gode beslutninger ble tatt på bakgrunn av dette.

Ofte har vi hørt om Kjell sine unike lederevner, både politisk og fra ansatte på rådhuset.

Han var svært godt likt. Gjennom hele tiden som Ordfører har vi holdt tett kontakt, ofte i lange telefonsamtaler og jevnlige lunsjmøter eller bilturer rundt omkring på Ringerike.

Samtalene dreide seg om Follum og de ansatte, politiske utfordringer både lokalt og nasjonalt.

Eller om franske og italienske biler. Kjell likte å skru på biler og gjorde det når helsa tillot det. Etter at han nå var blitt pensjonist planla Kjell å skrive bok om Follum.

Målet med boken med dens lette form er at skildringene skal framstå som hyllest til det fabrikkmiljøet som gjennom generasjoner ble utviklet ved Hofsfossen, skriver Kjell selv.

Vi skulle være med på å drøfte og utvikle boka, sånn blir det ikke.

Som person var Kjell helt blottet for snobberi, det enkle var det beste, spesielt i matveien. Lapskaus, kaffe og kaker var en sikker vinner. Han var svært glad i familien sin, barn og barnebarn ble ofte nevnt med stolthet.

Vår tanker går først og fremst til dere som har mistet en god far, bestefar og bror. Vi vil savne deg Kjell som en god kamerat.

Fred over Kjell sitt minne.

LES OGSÅ: