Mange ser fram til russetiden i flere år, og mange vil betrakte den som høydepunktet i løpet av de årene man går på videregående skole. Men russetiden kan fort føles ekskluderende. Derfor vil Arbeiderpartiet sørge for at russen alltid har et felles sted å være.

Et felles samlingspunkt gjør at russetiden kan føles sosial, uavhengig av hvor mye penger og forberedelser de ulike russegruppene har lag ned i russetiden. Jeg var selv russ i fjor, og heldigvis for meg delte jeg en van med ti andre jenter. På denne måten kom jeg meg rundt og fikk være med på mye. Vi hadde ikke ett fast sted hvor alle kunne være, og vandrerussen slet med å henge seg på.

Takk Bjørn Bakken, leder for Holeværingen IL, for at dere lot russen få være på Svensrudmoen. Både bussruss, vanruss og vandreruss fikk bruke Svensrudmoen som et felles festested. Dette inntil man nylig fant all slags søppel i barnehagen ved siden av. Dette har russepresidenten selvsagt beklaget, og jeg tror og håper at russen forstår alvoret.

Nå må kommunen på banen. Hendelsene på Svensrudmoen har vist at vi må finne bedre løsninger. Ja, russen må ha sitt eget oppholdssted. Men dette må være på et område med få naboer. Og det skal være en forutsetning at det blir ryddet opp når man har vært der. Dette tror jeg de fleste russ har forståelse for. Vi kan skape den beste russetiden, men da må kommunen, russen og frivillige samarbeide.

Karine Jonsrud Pedersen

Kandidat for Ringerike Arbeiderparti

 

Ringerike Arbeiderparti ønsker at russen skal ha et fast sted, slik at hvert russekull vet at man har et sted å være. Russetiden kan være sinnssykt gøy, sikker og full av gode minner, men da må den være inkluderende. Derfor skal vi være en garantist for at russen har et fast oppholdssted, men dette må selvfølgelig innebære forpliktelser fra russen om en god oppførsel.

Til russen 2019, kos dere de siste dagene av russetida! Og til dere andre, framtidige russekull, lykke til med forberedelsene! Dere har Arbeiderpartiet i ryggen når dere døpes, og vi skal sørge for at dere har et sted dere kan feire sammen, uavhengig av om du er på buss, van eller nøyer deg med bare russebuksa.

Bare husk å rydd opp etter festinga. Vi har flotte områder vi må ta vare på!

LES OGSÅ: Russen uønsket på Svendsrud: Fant avføring og oppkast i barnehagen