Gå til sidens hovedinnhold

En gavepakke fra avisen The New York Times | Lise Bye Jøntvedt

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Avisen The New York Times, med flere millioner lesere på nett, har servert Ringeriksdistriktet en gavepakke.

Avisen har kåret The Twist, Kistefosmuseet og Jevnaker til et reisemål å besøke i år. Nå trenger Hole, Jevnaker og Ringerike en turistsjef før sommeren kommer!

Skapt for turisme

Avisen har satt The Twist og Kistefos på 21 plass over steder som er verd å besøke. Foran på listen ligger flere storbyer. The Twist er et av få enkeltprosjekter som nevnes. I Ringerike Høyres program setter vi omstilling, vekst og utvikling for kommunen som den viktigste saken vi folkevalgte skal jobbe med i årene som kommer. Å utvikle turismen er ett punkt i programmet.

Les også

Storavis vil sende turister fra hele verden til Birgitte

Vi ønsker å bidra til vekst i reiselivsnæringen gjennom samarbeid i Ringeriksregionen. Ringerike er rikt på ressurser, og naturen rundt oss er som skapt til å tiltrekke turister.

Det er all grunn til å tro at flere som har lest anbefalingen i The New York Times tar en tur innom oss i sommer. Kanskje ens ærend for å se The Twist og resten av Kistefosmuseet, kanskje i forbindelse med en lenge planlagt tur til Norge.

LES OGSÅ: Trender som vil prege friluftslivet de neste 10 årene

Vår utfordring blir å få de som kommer til å ta en ekstra dag i Hønefoss og en ekstra overnatting på et av hotellene i vårt distrikt.

Et turisteldorado

Den 14. august hadde jeg en artikkel med tittel «Ringeriksbyen skal være det naturlige møtestedet» på trykk i Ringerikes Blad. Der stilte jeg spørsmålet om hvorfor Ringerike ikke er en turistkommune og konkluderte med at vi faktisk har alt i vårt distrikt:

«Hønefoss er sentrum i et omland med høyfjell og alpinanlegg på Norefjell og Vikerfjell, og (litt lavere beliggende) Ringkollen. Det er golfbane på Storøya, vi har Ringerike museum på Norderhov, Riddergården midt i byen, Hadeland Glassverk og Kistefoss et steinkast unna, i Randsfjorden ligger en super badepark, vi har flotte sandstrender i Tyrifjorden og campingplasser både der og ved Sperillen, vi har hele Nordmarka med Kleiva, Gyrihaugen, Ringkolltoppen, Flåtan og Øyangen. Vi er jo et turisteldorado! Vi mangler bare et turistkontor til å fortelle om det.»

Turistsjef

Og en turistsjef, selvfølgelig. Jeg glemte å nevne alle de flotte kirkene vi har, og som kunst- og kulturinteresserte turister som besøker Kistefos vil være interessert i. Galleri Klevjer og badet på Helgelandsmoen.

Vi har flotte skulpturer i gågata i Hønefoss. Vi har spennende historie. Hattemakerkrigen, de dramatiske krigsdagene da tyskerne rykket fram gjennom Haugsbygd, vi har Anne Colbjørnsdatter som lurte svenskene på Norderhov gamle prestegård, vi har Riddergården og Fengselet. Vi er Jugendbyen på Østlandet med mange flotte hus i sentrum.

Jeg vet at det letteste er å ha ideer. Nå er jeg spent på å se om noen griper utfordringen og gjør noe med ideene.

Enig eller uenig? Si det her!

LES OGSÅ:

Birgitte opplever internasjonalt kårings-dryss: – Det er jo egentlig helt vilt!

Birgitte (51) er ny direktør på Kistefos: – Jeg ble kastet rett ut i det

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.