Gå til sidens hovedinnhold

Eline og Håkon leverte i Ungdoms-NM i Tromsø

Artikkelen er over 1 år gammel

I helgen var de raskeste 13–16 år gamle svømmerne i landet samlet i nye, flotte Tromsøbadet for årets Ungdoms-NM i kortbanesvømming (25 meter).

Innsendt

Ringerike stilte med to utøvere denne helgen. Håkon Walsø Finnøen som representer Glitre/Ringerike svømmeklubb og Eline Myklebusthaug fra Glitre/Modum svømmeklubb.

De hadde med seg Petter Koch som er hovedtrener i Modum Svømmeklubb. Begge utøverne begynte i høst på NTG Bærum og har hatt en veldig fin framgang etter bare et par måneder med trening der under kyndig veiledning av trener Gard Kvale.

Meritterte trenere

Kvale er selv mange ganger norgesmester og har representert Norge i OL. Sammen med Petter Koch, som har trent flere utøvere til mange NM-medaljer og en medaljevinner i OL, skulle de være i de beste hender for videre utvikling.

Håkon var kvalifisert til og stilte på fire øvelser. 100-meter butterfly, hvor det ble en kjempesterk femteplass, bare snaue halvsekundet bak andreplassen, med tiden 59.10. Det var også personlig rekord med over tre sekunder. Med passering på 27.0 ble det kanskje gått ut noe hardt de første 50 meterne som nok gjorde at andreplassen glapp denne gangen, men en meget sterk tid likevel.

Les også

Tor Frithjov stortrives tilbake i sjefsstolen: – Aldri vært bedre

100-meter fri ble svømt bare 20 minutter etter 100 fly-øvelsen, men det ble likevel en solid ny pers med tiden 55.59. På 100-meter medley ble det også personlig rekord med over 2.5 sekunder med tiden 1.03.05 som holdt til en fin 13.-plass.

Stevnet ble avsluttet med 50-meter fri som gikk unna på 24.74, en forbedring av personlig rekord med halvsekundet. Både 100-meter butterfly og 50-meter fri var godt under juniorkravet til kortbane-NM som går i Porsgrunn 12–15 November.

Ny personlig rekord

Eline stilte på 100-meter bryst og fikk en fin ny personlig rekord med over 0.5 sekund på 1.19.14. 50-meter bryst som er Elines beste øvelse sto ikke på UM-programmet, men det skulle være gode muligheter for å kvalifisere seg til den distansen til junior-NM senere i høst da hun kun mangler et par tideler på det kravet.

Lovende er det også at selv om begge utøverne presterte veldig bra denne helgen, føler Eline, Håkon og trenerne at det fortsatt er mye forbedringspotensial teknisk og gjennomføringsmessig. Dette vil det bli jobbet med mot Nordsjøstevnet i Stavanger om 14 dager, da de skal prøve seg på flere NM-krav og personlige rekorder. Det blir spennende å følge utviklingen deres framover mot junior-NM og utover neste sesong.

Les også

Her signerer de historisk avtale: – Skal bygge et kraftsenter

Kommentarer til denne saken