Gå til sidens hovedinnhold

Eirik (24) fikk hyggelig melding: – Får gå femmila i Kollen

Artikkelen er over 1 år gammel

Eirik Sverdrup Augdal har hatt et par spennende døgn etter norgescuprennene på Veldre. Kom han gjennom nåløyet om å få gå i Holmenkollen søndag? Tirsdag fikk han svaret: – Jeg får gå, forteller han til Ringerikes Blad.

Eirik Sverdrup Augdal har vist at han hevder seg blant de 10 beste i Norge når han har dagen i langrennsløypa, blant annet med fjerdeplass under NM på Konnerud og 13. plass i verdenscupen på Lillehammer før jul.

Stort å gå i Kollen

Han har vært veldig nær en landslagsplass i verdenscupen også ved andre anledninger i vinter, men ikke klart å få positivt svar fra de høye herrer i Skiforbundet – ikke før uttaket til kanskje et av sesongens største høydepunkt for norske løpere; den historiske 5-mila i Holmenkollen.

– Det var godt å se navnet mitt på den lista. Jeg visste at muligheten var til stede, men ble litt usikker etter at jeg ble nummer åtte i det siste norgescuprennet på Veldre. Heldigvis ble jeg vurdert god nok likevel, og jeg vet jo at formen er bra om dagen, sier Eirik.

Augdal på åttende i søndagens renn – spennende Kollen-uttak mandag for haugsbygdingen

Høydepunkt

– Nå ser jeg fram til å gå mot verdens beste igjen. Dette blir det desiderte høydepunktet i en sesong jeg synes har gikk meg mye positivt, og ekstra lyst til å gå på en ny sesong etter hvert.

– Jeg gleder meg veldig til å gå på søndag. Bare opplevelsen med så mye folk langs løypa er noe man tar med seg og husker lenge etterpå, sier en glad langrennsløper fra Haugsbygd.

Eirik (24) ledet norgescuprenn lenge: Nå håper han å få gå femmila i Kollen

Søndagens renn går i klassisk stil.

Eirik gikk også femmila i Holmenkollen i 2018. Da leverte ringeriksgutten et kjempeløp med 14. plass, og ble femte beste norske løper, slått med kun 53 sekunder av vinneren Dario Cologna fra Sveits.

Kommentarer til denne saken