Gå til sidens hovedinnhold

Eiker: Tre branner på en natt: – Hørte et smell

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har i løpet av noen timer vært tre ulike branner i Øvre Eiker. Politiet ser brannene i sammenheng og mistenker at de er påtente.

Nødetatene rykket tirsdag morgen ut til Christian IVs vei i Hokksund etter melding om brann.

Her brant det i et søppelskur.

– Vitner på stedet kan fortelle at de først hørte et smell, deretter så de søppelkassene stå i full fyr, sier operasjonsleder i Politiet i Sør-Øst, Trond Egil Groth til Drammens Tidende.

Meldingen kom klokken 05.30 tirsdag morgen. Kort tid senere jobber politiet og brannvesenet på stedet. Det er klokken 06.00 kontroll over flammene, og det skal ikke være fare for spredning.

– Vi undersøker nå om dette kan ha en sammenheng med det som skjedde tidligere i natt i Vestfossen og på Darbu, sier Groth. Med en halvtimes mellomrom brant det i henholdsvis høyballer og i et søppelskur.

Mistenker at de er påtent

Tirsdag morgen er det for tidlig for politiet å fastslå at brannen i Christian IVs vei er påtent, men de ser altså denne i sammenhengen med nattens to andre branner i Øvre Eiker.

– Vi har en mistanke om at de to foregående brannene er påtent, og vi har en mistanke om at det er en sammenheng mellom alle tre, sier Groth.

Klokken 06.13 opplyser politiet at brannen er slukket.

– Etterforskning er iverksatt og blir fulgt opp videre utover dagen, skriver politiet på Twitter.

Like før midnatt brant det kraftig i nærheten av Darbu skole. Her brant det også i søppelcontainere og i et skur. Klokken 23. 45 kunne brannvesenet melde at de hadde kontroll på stedet, og at det ikke var fare for spredning.

Voldsom brann

En nabo forteller til Drammens Tidende at brannen var voldsom. Bare en halvtime tidligere kunne politiet melde at høyballer sto i brann ved Spærenveien i Vestfossen.

Drammen Live 24 skriver at to sprayflasker med brennbart innhold eksploderte nær stedet. De aktuelle høyballene var en Høyre-reklame med påskriften «Høyre satser på landbruket».