– Hundetragedier!

TRAGISKE HENDELSER: En kvinnes hund ble avlivet etter at den ble bitt flere ganger av en stor hund. – Hold hunden i bånd, oppfordrer Karl A. i dagens Direkte linje.

TRAGISKE HENDELSER: En kvinnes hund ble avlivet etter at den ble bitt flere ganger av en stor hund. – Hold hunden i bånd, oppfordrer Karl A. i dagens Direkte linje. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Jeg leser i Ringerikes Blad onsdag 6. februar om hundetragedie igjen. Ikke lenge siden sist hundeeier(e) ikke hadde kontroll på hunden(e) sine. Snille hunder må vite, «alle med hund har bare snille hunder», har noen hørt om hundeeiere som advarer andre mot den mannevonde bikkja si. Mitt anliggende er bl.a. å få greie på hvor er det disse hendelsene skjer, dette for å kunne være på vakt for oss andre hundeeiere med små hunder.

– Vi har selv blitt angrepet av en sjeferhund oppe i området Hvervenkastet, vi slapp heldigvis med skrekken og istykkerrevet jakke. Jeg ber innstendig folk med hund og hundeinteresser lese dagens tragiske hendelse med pinefulle skader og avlivning som følge for en liten hund, og til stor sorg for eier.

– Les også grundig hundeinstruktør Regi Svendsens lærdom om hund i samme innlegg. Jeg vil selv understreke viktigheten av å holde dyret i bånd, da snakker jeg ikke om «sytråd» eller et utslitt og råttent tau, dette for å slippe å høre:«Ja, men han slet seg jo, eller det glapp før jeg fikk satt den i bånd». Ta heller ikke den: «Det er ikke båndtvang nå»! Selv om det ikke er båndtvang er det ikke gitt fritt fram for å «spise opp» andre, verken mennesker eller dyr. Hilsen hundeeier over flere tiår, Karl A. med «Hundegalskap».

– La Hønefoss skole bestå

– Jeg ser at det er massiv motstand mot at barn skal gå i en time i farlig trafikk fra de er 6 år for å gå på skolen. Det gleder meg. La Hønefoss Skole bestå, i hvert fall for de minste. Alternativet er at foreldrene må kjøre barna til og fra skolen – gjennom byen hvor trafikken står stille med frustrerte og irriterte sjåfører som allerede nå er på bristepunktet, er hinsides all fornuft, men vil være nødvendig for at barna skal få en levelig hverdag. Før man kan sende ungene til fots gjennom byen for å gå på skole, må gangveier/broer være i orden så de kan gå trygt. Hvor kan man sende sin støtte når man ikke er på Facebook (noen er ikke det, men har allikevel meninger).

Hilsen Kirsten Norbye som bor i Vesternbakken og som selv har gått på Hønefoss Skole. (Mine foreldre syntes at veien til Ullerål var for lang og farlig, så vi ble søkt til Hønefoss Skole, og heldigvis var skolegrensene endret da mine barn gikk på skolen, så de sognet naturlig til Hønefoss Skole,)

PS. Er det vedlikeholdet av skolen som er problemet for fortsatt drift deltar jeg gjerne på dugnad – og er helt sikkert ikke alene om det.

– Statuen er malplassert

– Jeg mener den flotte statuen vi har av Ivar Ballangrud på toget i Jevnaker er malplassert. Man kan ikke se den og den kommer ikke til sin rett. Etter at lekeparken for barn ble satt opp er statuen vanskelig å se. Når vi er så heldig å ha en olympisk mester og verdensmester herfra, bør vi kunne se statuen. Jeg mener den bør flyttes til vår flotte idrettsarena hvor vi har kunstisbanen. Det er der den hører hjemme, sier Ivar Brørby fra Jevnaker.

– Takk for brøyting

– I motsetning til å kritisere så vil jeg heller rette en stor takk til Ringerike kommune som igjen har klart å få plass til all snøen som lå i veibanen, nå inn på fortauet. For å få plass til så mye snø og isklumper, alt dette inne på dette lille fortauet, så er det ganske så imponerende. Nei da, vi som er fotgjengere, rullator brukere, hunder og eldre som ferdes her, er det ikke noe problem for. Vi går jo blant bilene da, men det er egentlig ikke noe problem. De tar hensyn til oss på glatta di, skriver Erik G. Karlsen til direkte linje.

LES OGSÅ: Snøen hindrer utrykninger: – Når det står om sekunder, tar vi ikke hensyn til parkerte biler

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken