Gå til sidens hovedinnhold

Dropp kommuneplanen! | Arnt Sæther

– Hvorfor skal vi forholde oss til en kote? Det er bare en høyde på et kart, og hvorfor akkurat 104 og ikke 240?

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Slipp utbyggerne løs! Bygg høyhus!

Ikke vær så bakstreverske nå. Kom igjen, det er vekst og innovasjon som skal til for å løfte Hønefoss ut av den dumpa vi ligger i, og da må det ikke bare bygges høyt! Det må bygges høyest!

LES OGSÅ: Glede i koronaens tid | Arnt Sæther

Alle skjønner det, at du blir lykkeligere jo høyere du bor eller jobber, og jo mer i midten av sentrum du har adresse. Hvorfor nøye oss med 14 etasjer?

Hva er en kote?

Kan vi ikke gange med to eller fire eller åtte? Hvorfor skal vi forholde oss til en kote? Det er bare en høyde på et kart, og hvorfor akkurat 104 og ikke 240?

Nei, dropp kommuneplanen, det blir bare krangling rundt en sånn. Slipp heller utbyggere løs, de vet hva som er best for fellesskapet, og de bygger ikke ut for profittens skyld, det sier de selv, de byggere fordi det er gøy!

Kan vi ikke la dem som synes dette er gøy, få lov til å utvikle byen, siden de også vet hva som er best for byen og vårt alle felles beste?

Jobber veldedig

Utbyggere er for veldedige organisasjoner å regne. Et bevis på det er at noen av dem betaler nesten ikke skatt, fordi de de jobber så mye veldedig med utbygging.

Les også

Du tar feil, Kåre Bech! | Arnt Sæther

De bare tærer på sine økende formuer. Noen ganger sleper de andre utbyggere til retten, men det er bare fordi de andre ikke er veldedige nok.

Det er ikke sant at vi flyttet til Hønefoss fordi det er en liten by. Vi flyttet hit fordi en gang, en gang skal Hønefoss bli en stor og høy by! Høyeste by! For høyest er best!

Hvorfor nøye oss med 2 brødre, når Bergen har 7 søstre? La oss lage minst åtte kjempehøye hus og kalle dem ni søsken og gi dem internasjonale navn!

Sky-lounge i toppen

Er vi heldige får vi en sky-lounge i toppen der, hvor vi kan se over til Hvalsmoen Plaza, hvor vi kan få oss en Manhatten i Sky-baren, mens vi ser utover Ringerike og Hole og skimter Tandbergmoen Mansion i sør, Hoffsfalls Barcode i øst, eller muligens Vikerfjell Mountain Lodge & resortligger og bader i aftensolen?

Les også

Utbygging skal applauderes, ikke sjikaneres | Lasse Olsrud Evensen

Hadde vi ikke vært så dumme at vi tegnet batterifabrikken altfor lav, så kunne vi sett den også. La oss få en skyline ala Lillestrøm, men ikke noe lille her nei, la oss skifte navn til Høyefoss. Drit i Høne, for høyest er best! Det er høyt det blir en by av.

Se bare på New York. Hva hadde New York vært uten høye hus? Hva hadde Oslo vært uten SAS-hotellet og Postgirobygget? For ikke å nevne Brummundal uten Mjøstårnet? Buchardt og Trump stiller også sikkert gjerne med god smak og noen veldedige dugnadstimer, bare vi blir høyest.

Fremtidige generasjoner vil ikke ha hager med epletrær og gress under bare tær. De vil ha kaffe latte høyt opp i etasjene og handle på nettet, og ta barna sine ned på lekeplassen med eu godkjente lekeapparater og fallsikkert underlag.

Lave gamle hus

Nei, vil du ha lave gamle hus og bakke natur får du ta deg en tur til Røros, og alle vet jo at det er ikke mange som vil dit.

Hvis vi mangler et høyhus til slutt bare for å være den høyeste lille byen i verden, så bygger vi et solid Babels Tårn, kaller det Ba Belles Tower, men sørger endelig for at det er så solid at det ikke faller sammen denne gangen.

God påske!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.