Gå til sidens hovedinnhold

DNT Ringerike på tur gjennom Ryfylkeheiene

Firedagerstur i regi av DNT Ringerike med nydelig boksmat, elvekryssinger og alle typer vær.

Artikkelen er over 1 år gammel

10 deltakere i regi av den lokale turistforeningen har gjennomført en flott tur gjennom de vakre Ryfylkeheiene mellom de betjente DNT-hyttene Haukeliseter og Stranddalen.

Vi tilbakela turen på fire dager, i alle typer vær og overnattet i tillegg på de tre selvbetjente hyttene Holmavatnhytta, Bleskestadmoen og Jonstølen. Alle hyttene eies av Stavanger Turistforening.

Det var en gjeng fra under 60 til 82 år som møttes på Haukeliseter, klare for å gjennomføre turen. Vi startet i flott sommervær, og første etappe var en tur stipulert til seks timer uten pauser. Dette ble en fin åpning i nydelig vær.

Tre av deltakerne ville prøve seg på Vassdalseggi, Rogalands høyeste topp på 1.658 meter over havet. Det lyktes de med, men det ble en lang dag før alle igjen var samlet på Holmavatnhytta.

LES OGSÅ: Fjellturen ble ikke helt som forventet for Gjermund (28) og Esben (27): – Det holdt med én natt!

Hermetikk-middag

Da smakte det med middag fra hermetikkboks. I mellomtida var gruppa dessverre blitt redusert fra tolv til ti, fordi to måtte gi seg rundt halvveis på denne dagen.

Dag to var også en sekstimers tur. I et flott terreng bevegde vi oss nedover til Bleskestadmoen, ei hytte bygd i 2001. Denne var praktisk innredet og hadde god plass til alle oss som var samlet her denne kvelden og natta.

Det er igjen utrolig hvordan enkel mat fra boks kan smake etter slike turer. Vi hadde litt regn denne dagen, men stort sett var det helt greit turvær.

LES OGSÅ: Flere møter med bjørn de siste dagene: Nå er Even (26) og Kristina (27) endelig i mål

Krevende elvekryssing

Dag tre var atter en sekstimerstur. Denne dagen ble det mer sammenhengende regn, noe som førte til en krevende elvekryssing og etter hvert mer våte stier.

Dagens endte på ei nesten helt ny hytte, Jonstølen fra 2014. Den var mer moderne i formen, og igjen veldig praktisk innredet. Den hadde fått tittelen DNTs hytte nr. 501.

 

Dag fire var den lengste av dagsetappene, denne skulle være på åtte timer. Det førte til at noen av oss brukte opp mot 10,5 time på turen.

Alle typer vær

Denne dagen hadde vi alle typer vær, både snø, hagl, regn, kraftig vind og sol!

Målet for dagen, Stranddalen, var ei perle, og her kunne vi glede oss til komle på menyen. Det smakte fortreffelig. Også frokosten her var utrolig bra til å være på ei turisthytte uten veiforbindelse.

Den siste dagen gikk vi en relativ kort tur ned til Øvre Moen i Ullavassdraget, der ble vi hentet av en minibuss og kjørt tilbake til Haukeliseter. Avskjeden for turen tok vi etter en middag i Seljord.

Takk til turlederne Odd Tangen og Finn Granum. Finn gjorde en god jobb med planlegging av turen, mens Odd var en tydelig og god turleder under selve gjennomføringen. Takk til dere begge.

 

Kommentarer til denne saken