Gå til sidens hovedinnhold

DNT Ringerike med topptur i Vang for 17. gang

17 deltakere deltok på turen 13.–16. august – i år på et nytt overnattingssted.

Innsendt

Det var en spent gjeng med turdeltakere som torsdag 13. august ankom Sommerhotellet i Vang. Disse turene har i 16 år hatt Sørre Hemsing som fast tilholdssted, men denne gangen var det et nytt sted og nytt vertskap. Vertinne Trine Grann, sammen med Eirik Røyme Rogn, gjorde en flott innsats for at vi skulle trives. Sommerhotellet er fra 1891, det er grundig pusset opp de siste 20 åra, og det står fram som et sted med sjel.

Fredag gikk turen opp til Nystuen på Filefjell. Derfra gikk vi via Sulebu, Suleskaret og opp på Suletinden, 1780 moh., denne ligger på grensa mellom Vang og Lærdal. Her var det fantastisk utsikt mot bl.a. Jotunheimen og hele Filefjellsområdet. Returen gikk samme vei tilbake. Det ble en lang dag, 23 km og 1143 høydemeter, for noen tok dette drøyt 10 timer.

Det ble en sein middag på hotellet, men for en opplevelse. Med flotte retter av stort sett kortreist mat ble dette en kulinarisk opplevelse.

Lørdag kjørte vi opp til St. Thomaskirka på Filefjell, og vi gikk denne dagen opp til Støgonøse, 1439 moh. og Skørsnøse, 1453 moh. Den første er bl.a. er kjent fra I.C. Dahls flotte maleri "Stugunøset på Filefjeld". Mye av dagen var det flott utsikt mot toppene i Hurrungane og Jotunheimen. Turen denne dagen var 9,5 km og 612 høydemeter.

Denne kvelden dro vi opp på stølen til Berit og Arne Nefstad, og da ble det tradisjonell meny med rømmegraut og spekemat. Det var fint å kunne besøke det tidligere vertskapet vårt på den koselige stølen deres.

Søndag forlot vi Sommerhotellet og Vang og dro over til nabokommunen Øystre Slidre. Her gikk vi opp til en av mellene, nærmere bestemt Rundemellen, 1344 moh. Det var bl.a. flott utsikt mot Skaget og Synnfjell, men også så langt ned som til Vikerfjell. Turen var 6,5 km og 382 høydemeter. På vei hjem ble det middag på Fagernes, før vi tok farvel med hverandre og ønsket god tur hjem.

Turlederne Karsten Lien og Knut Sørgaard gledet seg over turen og oppholdet sammen med de 15 andre deltakerne, og de ser fram til et nytt opphold i Vang 12.-15. august 2021.

Kommentarer til denne saken