Disse karantenereglene gjelder: – Ikke ha leketreff med barn

Av

Karantenereglene som gjelder, er de som ble etablert torsdag kveld, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). De fraråder leketreff for barn.

DEL

Direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, beklaget fredag ettermiddag forvirringen som hadde oppstått i løpet av dagen.

De som har vært utenfor Norden etter 27. februar, eller som har vært i nærkontakt med noen som har påvist smitte, må fortsatt være i hjemmekarantene i 14 dager – men ikke familiene deres, som det ble meldt tidligere på dagen.

Under fredagens pressekonferanse utdypet også Stoltenberg smittefaren for gravide.

– Gravide kan ha økt risiko for enkelte forløp hvis de blir smittet, blant annet influensa, men vi vet ikke om dette gjelder for covid-19. Derfor gjelder samme regler for gravide som for andre, sa FHI-direktøren.

Barn bes nå om å være mest mulig hjemme, og FHI fraråder å samle barn til leketreff. De kan imidlertid omgås søsken som vanlig.

Dette er de gjeldende karantenerådene:

* Alle som har vært på reise i land utenfor Norden siden 27. februar i år, skal være i hjemmekarantene i 14 dager etter hjemkomst.

* Alle som har vært i nærkontakt med personer som har fått påvist smitte med koronavirus, skal også være i hjemmekarantene i 14 dager.

Artikkeltags