Gå til sidens hovedinnhold

Disse fire ungdommene vil gjøre det mulig å spore bussen

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du noen gang irritert deg over at bussen ikke kommer i tide? Fire tiendeklassinger på Veienmarka ungdomsskole funnet opp en app de mener kan hjelpe.

PULS

I en entreprenørkonkurranse på skolen fant Magnus Maxmillian Høglend-Bording (14), Henrik Bølgenhaugen (14), Mathea Moen (15) og Frida Cornelia Hermansen (14) opp en app som vil kunne gjøre buss-livet litt enklere.

De fire unge entreprenørene forteller at appen ikke er laget enda, men de håper at om appen blir laget vil de som laster den ned ha muligheten til å spore bussen, se hvor mange ledige plasser den har og kjøpe billett på en og samme app.

Henrik mener det er et stort behov blant ungdommer for akkurat dette.

– Vi vil lage denne appen fordi den løser et problem vi støter på hver eneste dag, vi vet aldri hvor bussen er eller når den faktisk kommer, sier Henrik.

Annerledes enn de andre

Det finnes allerede lignende tilbud i andre deler av Norge. For eksempel har kollektivselskapet Kolumbus laget et kart der man kan se bussene til enhver tid, så lenge de er skrudd på. Dette gjør man ved å sjekke et kart på nettet hvor bussene vil poppe opp når de kjører.

Mathea understreker at det ikke finnes noe slikt i Buskerud.

– Vi vil lage den fordi det ikke finnes et slik app-tilbud i vårt nærmiljø, sier hun.

Selv om det finnes slike apper andre steder, er Henrik enig i at man likevel trenger noen til å lage en slik app i Buskerud.

– Mange vil kanskje si at det er unødvendig fordi det finnes slike apper andre steder fra før av, men så lenge det ikke fins overalt er folk fortsatt nødt til å jobbe med det for at det skal kunne bli et tilbud for alle, mener hun.

Landsdekkende

Mathea tenker det er lurt med en app som dekker større områder.

– Vi mener det er behov for en app som tar for seg et landsdekkende område fordi det foreløpig bare er tilbud enkelte steder.

I tillegg legger Mathea vekt på at appen har noen andre egenskaper som gjør den konkurransedyktig mot de andre lignende appene.

– Vi har fasiliteter i appen som vi mener konkurrentene innenfor denne tjenesten ikke har. Vi er jo ungdom selv, ungdommer bruker mye buss, som er bra for miljøet, men det er nødt til å bli enklere. Denne appen gjør det enklere, ikke bare for oss ungdom, men også for alle som ønsker å benytte seg av bussen, sier hun.

Vant ikke konkurransen

Gjengen vant ikke konkurransen på skolen, men de ønsker likevel å lage appen.

– Vi vant dessverre ikke entreprenørkonkurransen i finalen, men vi lar oss ikke hindre av det når vi fortsatt har lyst til å videreutvikle appen, forteller Henrik.

– Nå er det ikke å konstruere appen som er i fokus for oss akkurat nå. Først prøver vi å komme i kontakt med noen busselskaper som kanskje vil hjelpe oss og som kan være potensielle kunder av appen, fortsetter han videre.

Avbrekk fra skolehverdagen

På tross av utfallet i konkurransen er Frida positiv til å ha slike konkurranser på skolen. Hun mener de trenger slike avbrekk fra den vanlige skolehverdagen.

– Denne konkurransen var en veldig morsom ting på skolen. Det er ganske annerledes enn sånne vanlige fag man har på skolen, så det er ganske deilig når man får litt forandring, sier hun.

Mathea er enig og snakker på vegne av de fire når hun sier at slike konkurranser er noe de trenger.

– Det er viktig og ha slike konkurranser på skolen, fordi vi får fram mye kreativitet og vi får oppleve noe nytt, som er både morsomt og lærerikt, mener hun.

Kommentarer til denne saken