– Trenger vi virkelig å salte i sentrum, der fartsgrensen er 40–50 km/t?

Salting av Rv 35 mellom Ask og Tyristrand.

Salting av Rv 35 mellom Ask og Tyristrand. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Salting

Direkte linje– I dag, 28. desember, var det nydelige å kjøre opp til Hallingdal fra Hønefoss, før salting. Dessverre er det nok slaps og mørk asfalt som suger til seg alt av lys, på vei hjem etter at veiene har blitt saltet. Tryggere? Den veien i Norge med høyest ulykkestall vinterstid, er også den veien det saltes mest på. Har vi glemt hvordan det er å kjøre på snødekket vei? Husk at vi har vinterdekk på bilen på denne årstiden, og kjør etter forholdene. Og trenger vi virkelig å salte i sentrum, der hvor fartsgrensen er 40-50 km/t? Lite skal til for å gjøre Hønefoss sentrum litt finere og lysere nå på vinteren, sier en leser.

Kors på kirken

– Jeg ser at det etterlyses kors på den nye kirken i Hønefoss. Se hvordan de har løst dette i Nordstrand kirke i Oslo. Her er det et flott kors med et lysende midtfelt. For øvrig var festskrivet vi fikk utdelt ved åpningsgudstjenesten veldig flott, sier Einar Bjerke til Direkte linje.

– Jeg savner også et kors på den nye kirken. Slik den framstår nå, virker det som om det er mer fokus på design enn det faktum at det er en kirke. På baksiden går det vel an å bygge opp et kors som går over taket. Dette må jo ikke gjøres med en gang, så kanskje det kan samles inn penger til et slik kors, sier Haldis Aalvik Thune.

Flott kirke

– Jeg er helt enig med Jorun som ber folk slutte med sytingen. Nye Hønefoss kirke er et flott tidsriktig kirkebygg. Godt nytt år til alle. Hilsen Britt.

Nedsnødde, glatte veier

(Sørliveien blues)

Elle melle brøyte bløyte

Sørliveien er ei tøyte.

Her skal veien sjelden strøs,

først så får'e jammen bløs.

-

Brøytebilen daua fra det

Det er sånn han Kjell vil ha det.

Hipp hurra for eiendomsskatten,

Surregjøken løfta hatten.

-

Sentrum busstopp

samma driten,

Glatt som Faen, jeg er sliten.

O elle melle fotgjenger,

har sykehuset senger?

-

Felefransen Vistekleiven

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags