– Er dette en permanent eller midlertidig løsning? Skulle nesten tro det var grinda til kuene, ikke noe man finner i Jevnaker sentrum. Hilsen bygdeoriginal.

– Farlig glatt i kulvert

– Gangtunnelen under Osloveien ved krysset til Dronnings Åstas gate har vært livsfarlig glatt den siste tiden. Smeltevann renne ned og fryser til is igjen når kuldegradene kommer. Dette skjer jo hvert år, og jeg synes de som ansvaret bør gjøre noe med dette. De må enten stenge kulverten, strø eller flytte slukene slik at ikke vannet må renne oppover for å havne i dem, sier Erik Fiane på telefonen fil Direkte linje.

– Flott av kommunen

– Torsdag 5. april var det kommet så mye vann ved undergangen i Hønensvingen at skolebarna enten måtte bli våte på beina eller krysse hovedveien med stor trafikk. En hyggelig mann fra Ringerike kommune løste saken. Etter bare en knapp time var arbeidet i gang med å tømme og rense. Takk for god hjelp, sier Else Drolshammer Bjerke som var den som ringte kommunen og varslet om forholdene.

– Post slik som under krigen

– Hører på nyhetene at Posten og regjeringen ønsker at post skal leveres ut bare annenhver dag. Det forslaget synes jeg ikke noe om. Dette minner om under krigen da den tyske okkupasjonsmakten for å spare penger iverksatte postlevering annenhver dag. Vi bor i det som blir kalt «verdens rikeste land» og så skal man spare på å innføre en dårligere posttjeneste, sier Anbjørg Olsen på telefonen til Direkte linje.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no