– La oss beholde friområdet i Steinsåsen

FLYFOTO: Steinsåsen har et flott turterreng. Her som vist i et flyfoto av noe eldre dato.

FLYFOTO: Steinsåsen har et flott turterreng. Her som vist i et flyfoto av noe eldre dato. Foto:

DEL

– Vi med småbarn og barnevogn bruker daglig friområdet øverst i Steinsåsen til turer og naturopplevelser tett på der vi bor. Det er vårt eneste nærturområde etter at resten av åsen nå er bygget ut. Vi ønsker at våre barn skal få vokse opp med mye lek i skogen. La oss beholde friområdet slik det nå er, bevar friområdet i Steinsåsen, mener Astrid Dalevold.

Dumping av møbler

– Er det blitt en samlingsplass for gamle sofaer i Gigstads vei på Eikli (bildet)? For en tid siden så vi en toseter ved brygga hvor det var laget en bålplass. Denne ble fjernet etter at den ble omtalt i Ring Blad. Nå er en ny toseter på plass på samme sted. I tillegg er det dumpet en sofa i to deler, like ved, skriver en turgåer i området.

Petersøya

– Ap vil ha gang-sykkelbru over Petersøya, men regulerer inn bussbru i byplanen! Hvorfor, jo fordi administrasjonen vil ha det slik. Er det slike politikere vi vil ha? Er Ap klar over at denne reguleringen utløser umiddelbart krav om innløsning? Hilsen skuffet Ap-sympatisør.

Brunsnegler 1

– Det nytter ikke å drepe brunsnegler og la dem ligge – tvert imot. Brunsneglene er kannibaler og spiser likene, skriver Tove Larsen til Direkte linje.

Brunsnegler 2

– Det kryr av brunsnegler i sykehusbakken, særlig etter regnvær. Noen er lenger enn 15 centimeter. Nå er det snart tid for at de går i skjul for å legge fra seg opptil 400 egg. Da blir det travelt for oss sneglejegere til våren. Jeg oppfordrer alle hageeiere til å sjekke hagene sine og omkringliggende områder daglig. Men hva med Tigersneglen (bildet) som vi møter på en gang iblant? Det sies at den tar brunsneglen og at vi skal la den leve. Er det noen som har kunnskap om denne, spør en sneglejeger leserne i Direkte linje.

Tanker

Betraktninger om tall:

– Sant eller ikke, undres T. Kjuul som har sendt følgende regnestykke til Direkte linje:

Vår nasjonaldag har tallene

17/5 – summen er 1 + 7 + 5 = 13

Dagen for unionsoppløsningen er 7/6 – summen er 7 + 6 = 13

Tyskerne overfalt Norge den

9/4 – summen er 9 + 4 = 13

Tyskerne kapitulerte den

8/5 – summen er 8 + 5 = 13 ...

Dagens dikt

Protestvalget 2019

Det syder og koker under mantelens yte Partier og personer puttes i den svarte gryte De stresses og presses fra mange hold Mot folkets krav holder de sitt veike skjold For å verne sine meninger og standpunkt de kjemper Mens trykket fra grasrota vekk de lemper Fra sine pidestaller de til jorden faller Mens skjebnens ekko mellom fjellene gjaller Folkets makt kommer omsider til syne Der de ligger forskrekket på trynet De børster av seg jorden og smiler «Ja, ja, vi vet og dere tviler» Godt valg! Jens E. Fjeld

Valg 2019

Valg-grukk

– La Hønefoss skole leve, til beste for kommende generasjoner, sier Hans Fredrik Hotvedt (H).

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags