Vaksinedebatten fortsetter

Vaksinedebatten fortsetter.

Vaksinedebatten fortsetter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Bilder uten navn!

– For noen år siden var det en fast regel i lokalavisas redaksjon at det ikke skulle offentliggjøres bilder av personer, hvis det ikke samtidig ble brukt navn. Men det var den gang det, og ikke nå! I avisas omtale mandag, av nominasjonsmøtet i Buskerud Arbeiderparti, kunne vi på side fire og fem se stort bilde av 12 politikere. Ikke ett navn var nevnt, men vi kjente igjen Martin Kolberg, Lise Christoffersen, Masud Gharahkhani og selvsagt vår lokale Anne Sandum. Men hvem er de andre? For øvrig var det i samme slengen tre bilder av Anne Sandum, hvor tydeligvis minst ett var hentet fra arkivet i og med at hun på det ene bildet var utstyrt med grønn vest fra Viken Skog. Dette er lite profesjonelt gjort RB, mener Svenn Bagaasen.

Katt på rømmen

Sosial, kosete, ung og ukastrert «gutt» dukket opp i Sliperiveien på Tyristrand. Noen som kjenner han? SMS/tlf. 98047212 Dyrebeskyttelsen Norge Ringerike.

Leserfoto

Leserfoto

Mer om vaksinemotstand

– Det som virkelig skremmer, er ikke fokuset på vaksine, men at Ringblad lar Kari T. Lossius uttalelser få stå uten kritisk tilsvar. Jeg har ikke tid eller ork til å begynne en ny lang diskusjon med «antivaxxere», så jeg nøyer meg med å linke til den norske bloggeren med desidert høyest grad av kildehenvisninger og faktabaserte skriblerier. Så kan jo Kari begynne å rive fra hverandre kildene hans eller presentere noe reelt selv enn åpne Google-søk. Sjekk linken http://tjomlid.com/?s=hpv, skriver Morten Otterstad i en kommentar på ringblad.no

Om påstått «vaksinereklame»

Onsdagens innlegg fra Kari T. Lossius om vaksiner er med på å villede. Kan ikke la dette bli stående uimotsagt. Noen mennesker velger å lese og tro på anti-propaganda.

1) Man kan ikke sammenligne HPV-vaksinen med svineinfluesavaksinen.

2) Ved å Google på Internett får man mange useriøse aktører, og menigmann er ikke i stand til å vurdere riktigheten. Det kan bare være en liten flik av virkeligheten.

3) Kan man sette «skader» opp mot alle de tusen kvinner som dør av livmorhalskreft forårsaket av HPV, barn som mister sine mødre, og menn som mister ektefelle?

At kvinner får livmorhalskreft etter 50 år, skyldes at det faktisk tar mange år å utvikle denne kreftformen, og de fleste kvinner og menn har dette viruset fra tidlig ungdom. Skal man få et riktigere bilde av hva det dreier seg om å bli vaksinert med HP, må man lese medisinske fakta. Les på folkehelseinstituttet nettsider, skriver Evy Selmer, forhenværende helsesøster.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags