– Prøver å lukke øya for vaksinereklamen

Vaksineomtale provoserer i dagens Direkte linje.

Vaksineomtale provoserer i dagens Direkte linje. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Omtale av vaksine i Ringerikes Blad og bakgrunnsmusikk på TV er temaene i dagens direkte linje.

DEL

– Det er nok vaksinereklame nå

– Er det bare jeg som er lei vaksinereklamen i Ringerikes Blad? Jeg hadde trodd det hadde roet seg etter «svineskammen» (les: svineinfluensavaksinen), men neida ...

Prøver å lukke øya for det jeg leser og regner med at folk gjør sine Google-søk i våre dager, men slik er det åpenbart ikke.

LES OGSÅ: – Alle bør vaksinere seg

Det som fikk begeret til å renne over nå, var da jeg leste om jentene som villig skulle stille opp å motta HPV-vaksinen etter at helsesøsteren hadde vært på skolen og snakket om den som «beskyttelse mot livmorhalskreft».

I den forbindelse vil jeg anbefale å se dokumentaren «De vaccinerede piger». Den viser danske jenter som er blitt skadd av HPV-vaksinen Gardasil. Spesielt de som var aktive på høyt nivå i idrett ser ut til å ha bli rammet ekstra hardt. Usikkert av hvilken grunn.

I USA er det også mange jenter som har fått sine liv ødelagt av denne vaksinen. På toppen av det hele er de som rammes av livmorhalskreft gjennomsnittelig over 50 år, ifølge vaksineprodusenten selv, Merck, og her skal man altså gi tre doser til unge jenter. Og effekten varer bare i fem år, igjen ifølge Merck, så selv om man hadde tro på dette, ville det jo representere en feilslått logikk, skriver Kari T. Lossius i en e-post.

LES OGSÅ: Bare enkelttilfeller av influensa så langt i distriktet

– Plagsom bakgrunnsmusikk

– Er det flere enn meg som irriterer seg over at det i flere og flere TV-programmer, enten det er serier, reportasjer, nyheter og sportssendinger og så videre, blir lagt til bakgrunnsmusikk, spesielt når folk snakker. Har selv tinitus, og da blir dette unødvendig støy, som gjør at jeg ikke får med meg alt som blir sagt. (Hjelper jo ikke å sette opp lyden, for da blir musikken også høyere.) Lurer også på om hvorfor det er så nødvendig med den bakgrunnsmusikken, eller er også dette en trend? Hilsen en med piping i øra.

Artikkeltags