Gå til sidens hovedinnhold

Et skår i gleden

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke lett å lære barna i dag folkeskikk og respekt for andre, når godt voksne folk oppfører seg slik, sier ei mor til Direkte linje.

Direkte linje

– Søndag var jeg så heldig å ha med meg tre 11-åringer på bøssebæring. I regn, blåst og fem grader var de like blide og fornøyde, tok et nei for et nei, og takket og bukket til alle som støttet.

Men et skår i gleden blir det når godt voksne menn åpner døren og lurer i all verden på hvordan han skal kunne betale!? «Har du med bankterminal?» var den frekke kommentaren han stilte til den blide og hyggelige 11-åringen som sto der. «Nei dessverre, men du kan vippse», svarte hun med et smil. «Jeg har da ikke slikt jeg!» svarte han surt. Så ristet han oppgitt på hodet til jenta og smalt igjen døren bak seg!

Det er INGEN som forventer at man skal støtte bøssebærere, men jeg forventer at de skal behandles med respekt. Det er ikke lett å lære barna i dag folkeskikk og respekt for andre, når godt voksne folk oppfører seg slik. Ta bøssebærere godt imot neste gang, om du kan bidra eller ei. Det er faktisk barn som står på trappa di og gjør en fantastisk innsats, sier «bøsse-mor».

Ødelagt vei

– Jeg viser til innlegg i Ringerikes Blad 11. oktober hvor Johan Johansen etterlyser tiltak for å få reparert en vei på Tyristrand som etter hogst og transport sist sommer er ødelagt. Jeg etterlyser det samme. Arbeidsområdet har vært i Strandveien og ca. 200 meter av veien pluss avstikker til Finnerud er ødelagt. Strandveien er en sidevei til Støaveien og adkomstvei for tre fastboende og seks hytteeiere. Bare flaks er årsak til at ingen biler er skadet. Hvorfor er ikke alt tømmer fraktet ut, slik at reparasjonsarbeidet kan starte? Hvem har ansvaret, skogeier eller entreprenør? Uansett ansvar, noen må ta tak i dette for å få veien i brukbar forfatning. Så langt har lite skjedd, verken arbeids- og kommunikasjonsmessig, sier Villy Ellefsen, som er en av brukerne av veien.

Tankeløshet!

– Går det virkelig an å være så tankeløse. Spesielt tenker jeg på bøssebærere, og de som har ansvaret for dem, når de klistrer opp lapper der folk ikke er hjemme. Det blir jo da en invitasjon til tyver om at her er det fritt fram å bryte seg inn. Den lappen var det første jeg så da jeg kom hjem søndag kveld. Det kunne like gjerne vært at jeg skulle være borte i flere dager, med lappen godt synlig på døra, sier «skuffet».

En trend?

– Dagens ungdom må slutte å bruke ankelsokker, nå som kulden har kommet. Vi som sitter på kafeen på torget ser til og med ungdom uten sokker. Er dette en trend som er ment å være kul på bekostning av god helse? Er det foreldre og deres oppdragelse som er problemet? spør Roger Bakken.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken