Gå til sidens hovedinnhold

Gangfeltet forsvant da veien fikk ny asfalt

Artikkelen er over 3 år gammel
Direkte linje

Savner gangfelt

– Vi bor rett ovenfor brannstasjonen, og før hadde vi et gangfelt som gikk over Dronning Åstas gate. Det var veldig fint, for det er til tider veldig tett med biler her. Da veivesenet jobbet med veien og la ny asfalt, forsvant det – det har ikke kommet igjen. Vi ber om at dere maler et nytt gangfelt oppå den nye asfalten, så vi og våre barn kan gå trygt til butikkene på andre siden av veien, sier Steinar Dahl.

– Hvor skal de parkere?

– Jeg ser at kommunalt ansatte skal flytte inn i Fossveien. Hvor skal de parkere? Dette blir også mindre tilgjengelig for publikum. Hvorfor ikke bruke Kirkeskolens lokaler, eller Eikli skole når disse blir ledig, spør Lars Jonny Olsen.

LES OGSÅ: Nå flytter 70 ansatte inn i Fossveien

Polsk bil på Petersøya

– Jeg kan ikke skjønne at det skal være så vanskelig å komme i kontakt med eieren av den polske bilen som forsøpler ved Petersøya. Det er tilsynsplikt hvert døgn ved parkering på offentlige parkeringsplasser. Kommunen kan med andre ord legge en lapp på ruta som bileier er pliktig å sjekke innen 24 timer. Om bileier ikke sjekker dette har han brutt forskriften – og bilen kan taues inn. Hilsen en litt oppgitt leser.

Flotte løyper

– Tusen takk til dere som kjører skiløyper i Hole! Det er kjempebra. At det ikke er supre løyper alle steder ennå, skyldes mangel på snø. Vi bare gleder oss til det kommer mer, og at dere får kjørt opp enda bedre.

Så har jeg noen kommentarer/anmodninger: Dere som ikke går på ski, vær så snill og gå minst mulig til fots i løypene, det er da mange veier og stier hvor man kan gå tur til fots nå også. Hold hunden på høyre side av deg (for du går selvsagt alltid i høyre spor bortsett fra når du går forbi noen), eventuelt foran eller bak deg. Hvis hunden går foran eller bak, må du vite at den ikke bykser til venstre for å hilse på meg som kommer imot. Kan dere gjøre det litt enklere å finne opplysninger om kjøringen på nettet for oss som ikke er på Facebook?

God skitur, hilser en skiløper i Hole

Kulturminner i Hole

– Tirsdag 9. januar hadde Hole kommune rykket inn en kunngjøring i Ringerikes Blad der emnet er «forslag til kulturminneplan». Området det skal informeres om ligger vest for Kroksund og noen øyer, som det står. Møtet skal finne sted allerede torsdag 11. januar kl. 18.00. Som jeg skjønner, legges det ikke opp til noe «publikumsfrieri». Jeg skjønner heller ikke hva som ligger i «Høringsfrist 2. februar»? Det er ikke fordi vi, som bor på østsiden av Kroksund, føler oss forbigått, men flere av de eldste kulturminnene i Hole finnes der. Jeg får umiddelbart en følelse av at Hole kommune innskrenker temaet i samsvar med ønske fra Fellesprosjektet? Ordfører Per R. Berger er den som antas å vite mest om dette. Spørsmålet går derfor til ham: Er dette en relevant antakelse? spør I.M. Thoresen.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.