Gå til sidens hovedinnhold

– Farlig med mørklagte gater

Artikkelen er over 3 år gammel
Direkte linje

– Jeg ser at avisen tar opp Hønengaten, som var mørklagt fredag kveld.

– Selv kjørte jeg fra Haldenjordet og ned Hønegaten. Farlig var det, folk gikk tur med hund, uten refleks og noen krysset veien ved UnoX da jeg kom kjørende ut fra Rema-krysset. Hjelpe meg om jeg hadde kjørt på vedkommende. Uten refleks var han også, sier Runhild Aas.

LES OGSÅ: Veivesenet: – Blir trolig rettet i løpet av dagen

Kloakktømming på Sollihøgda

– Nå må min kloakktank tømmes igjen. Først må kumlokket spas frem fra snøen som har falt. Det er en flere timers jobb for en gammel mann. Skulle gjerne vært dette foruten, sier Ole Arnt Westberg.

Rundkjøringen ved eplehagen

– Jeg synes det er utrolig at ikke Statens vegvesen snur i denne saken. Det er vel snart bare de som synes det er god løsning. Kan de ikke stille seg opp noen timer der i fredagstrafikken for å se selv? Men det har vel blitt en prinsippsak for dem, sier Jan P. Groven.

Rv 35 og vedlikehold

– Jeg kjører Tyristrand–Drammen daglig, og det har jeg gjort de siste 5 årene. Det er ikke til å unngå å legge merke til den dårlige veistandarden i bakken mellom Nakkerud og kommunegrensen. Dette til tross for at det arbeides der hver eneste sommer. Med klattfiksing. 20 meter det ene året, 30 det annet. Er det ikke snart på tide å få skiftet ut fyllmassene under veien fra topp til bunn og dermed slippe denne klattingen hvert år? Er dette resultatet av privatiseringen av veivesenet? Jeg bare spør, sier Svein Vargan.

Uforståelige nyhetsopplesere i NRK

– Av og til når jeg hører på nyhetene i NRK, spør jeg meg selv: Hva var det han/hun egentlig sa? Enten har vedkommende en «håpløs» dialekt; eller han/hun «knoter» nynorsk, som ikke er naturlig språk for vedkommende! «Ekte» nynorskfolk er det en fornøyelse å høre på, med tydelig diksjon. Det er ikke nynorsken jeg er ute etter! Selv i lokalnyhetene er det samme problem: Særlig unge folk som ikke har «peiling» på hvilke krav som bør stilles til tydelig og konsis nyhetsformidling, slipper til i sendingene! Ofte uttales stedsnavn håpløst feil. Så mitt spørsmål er: Stilles det ikke krav til de som slipper til som nyhetsopplesere i NRK? Spørt Gunnar Abelgaard.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken