Gå til sidens hovedinnhold

Direkte linje: – Blåser i vikeplikten

Artikkelen er over 4 år gammel

Alt fra nye planeter til barnevernet er tema i dagens Direkte linje.

– Som nyinnflyttet i Bergermotunet på Jevnaker reagerer jeg på det kjøres for fort i Samsmoveien, og at altfor mange ikke stanser for trafikk fra høyre der det er vanlig vikeplikt for trafikk fra høyre som gjelder. Ville sette stor pris på om flere overholder fartsgrensen og vikeplikten. Ellers kan det fort skje en ulykke, sier Arne Benterud på telefonen.

– Barnevernet har for mye makt

– Den siste tiden har blant andre TV2 satt søkelys på barnevernet og hvordan de opptrer. Jeg synes rett og slett at barnevernet har for mye makt, sier Oddveig Solli Heggelien på telefonen til Direkte linje.

– Midt i planeten

– Torsdag fikk vi nyheten om at NASA har oppdaget et nytt solsystem med sju planeter som ligner jorden. Og alle skal ha forhold som kan støtte organisk liv. Men slike funn er jo ingen nyhet, sier en spøkefull Arne Dølerud på telefonen. Han minner om at Kjell Aukrusts «Flåklypa Tidende» for over 40 år siden meldte noe lignende: Etter at herr Myrullbråten fikk den nymonterte svingdøra rett i skallen, kunne han fortelle at han hadde sett ni nye planeter, hvorav en kunne være bebodd – dersom det var folk der ...

– Monsteret på Petersøya

– Leste om plastrøret på Petersøya. Undrer meg på hvordan man har fått fraktet dette «monsteret» hit. Å drasse denne kolossen på 324 m gjennom gater og streder er vel umulig, så jeg regner med at helikopter er brukt. Men både tyngde og lengde er vel i det «mesta laget» for den type transport? Alternativ tre er vel frakt på elva? Hvor mye tid skal man bruke å tenke på slikt da tru? Ring Blad kunne ha brukt noen linjer på å informere om dette, eller? skriver Sigbjørn Vatne i en kommentar.

Gratis for lokale biler

– De som har andre skilt enn JU og JV som beviselig bor i distriktet, kan sikkert få duppeditten som gir gratis passering av bomring, skriver T. L. i en e-post til Direkte linje.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.