Gå til sidens hovedinnhold

– Hønefoss, en fiendtlig by?

Artikkelen er over 4 år gammel

Holdningen til bilkjøring i sentrum er nærmest fiendtlig, mener Tove L. Larsen.

– Takk til Ronald Hagen for innlegg om trafikken i sentrum. Er helt enig i at holdningen til bilkjøring i sentrum er nærmest fiendtlig. Butikkeiere: Dere bør reagere! Og det bør også de politikere som er uenige med blant annet Lise Jøntvedt.

En vill idé? Med den voldsomme utviklingen i teknikken, ser jeg for meg bompengeordning, hvor det er gratis for biler skiltet med JU og JV med en duppeditt i frontvinduet. Sentrum vil da kunne bli avlastet av all trafikken som kun er gjennomkjøring. Hønefoss er en trivelig by – ikke la den bli en fiendtlig by for oss som sogner til den. Vi bor ikke alle i sentrum, skriver Tove L. Larsen i en e-post til Direkte linje.

– I rådmannens lomme?

– Kjære politiker, ja du som er medlem av Ringerike kommunestyre. Jeg tenkte jeg ville fortelle deg om at de fleste skoler på Ringerike bruker noe som heter «Mitt Valg», utarbeidet av Lions. Det handler om å rette søkelyset på at det er JEG som velger og at JEG faktisk HAR et valg! Vi voksne i skolen ønsker selvfølgelig at det valget eleven tar, er et godt valg for både eleven og for andre. JEG kan velge ikke å plage andre. JEG kan velge å være vennlig. JEG kan velge å ikke begynne med rusmidler. JEG kan velge valg som JEG forstår er gode valg både for meg og for andre. Ikke alltid så enkelt kanskje, men «øvelse gjør mester».

Ringerike kommune går i overskudd! Egentlig ikke så merkelig, blant annet fordi skolene har vært skrapet «inntil beinet» lenge. Men hjelper det? NEI DA, nå ønsker rådmannen tydeligvis at beinmargen også skal gå. Kjære politiker! Min jobb som lærer er å organisere gode dager med læring, vennskap og nytenkning. Din jobb som politiker, synes jeg da, må være å komme deg opp av rådmannens lomme. Kanskje ikke så enkelt? La det for all del ikke være uprøvd! «Øvelse gjør mester». Det er Ditt Valg! skriver Kari Thingelstad i en e-post til Direkte linje.

– Overkjørt

Beboere i Odins vei i Heradsbygda føler seg overkjørt etter at Ringerike kommune godkjente oppsetting av en basestasjon for mobiltelefoni på friområdet deres. Dan Larsen reagerer på at en annen plassering enn midt i et lekeområde og etablert boligområde ikke ser ut til å være utredet. Nabolaget har snakket om å sette i stand området med lekeapparater, men vil foreldre sende barna dit når masten kommer? Han varsler at det politiske vedtaket vil bli påklaget.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken