Gå til sidens hovedinnhold

– Hensynsløst og provoserende med sykkelritt på 17. mai

Artikkelen er over 3 år gammel

– Riktignok forstyrrer ikke sykkelritt feiringen mens barnetoget går, men det tar en for stor del av oppmerksomheten dagen skulle ha, mener Susi Berg i dagens Direkte linje.

Direkte linje

– Jeg må si jeg er enig med skribenter som setter spørsmål ved sykkelritt gjennom norske byer 17. mai. Jeg vil til og med gå så langt som å si det er hensynsløst og provoserende mot en nasjon som feirer nasjonaldagen, slik nordmenn gjør, og stikk i strid mot Henrik Wergelands intensjon og med norsk tradisjon og frihet. Når Ringerike kommune godkjenner en sportsevent på en merkedag i Hønefoss, er jeg ikke egentlig overrasket, men heller oppgitt over tidligere arbeidsgiver over mange år. Riktignok forstyrrer ikke sykkelritt feiringen mens barnetoget går, men det tar en for stor del av oppmerksomheten dagen skulle ha og hindrer innbyggere i å bevege seg gjennom byen til helt andre tilstelninger og avtaler. 17.mai er en barne-og familiedag hvor det skulle være uhindret begelse gjennom byen, inn og ut, hele dagen. Det er hevdet fra forskjellige hol at 17. mai-feiring, slik de fleste av oss vil ha den, bare vår, er på god tur til å bli utdatert. Fy for skam! Slik verdsetter vi ikke våre forfedre, far og mor slik de fleste av oss som lever i Norge nå, har lært om arven etter dem som har bygget landet og gått foran oss med eksemplene som slett ikke er helsemessig farlig å følge! Dersom en annen oppmerksomhet 17. mai er kommet for å endre vår tradisjon, er intensjonen, er den ikke verd noen, ikke en gang sykkelryttere. Med vennlig hilsen Susi Berg.

– Enig med Grønvold

Hei, eg er så einig i det Truls Grønvold skriv om sykkelritt på 17. mai. Det er å visa lite respekt for dagen, og eg kan ikkje forstå at dei har fått lov til å stengja vegane nokon stad på 17. mai! Dette må det i allefall verta slutt på, synest eg, sier Halldis Aalvik Thune til Direkte linje

– Flott arrangement

– Tour of Norway er et flott arrangement som Hønefoss må være stolt av å få anledning til å arrangere, mener Trond Kristoffersen.

Fikk igjen telefon

– Jeg ønsker å få takke den ærlige finneren av min mobil, som jeg mistet på Hadeland Glassverk 17. mai. Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å levere den inn på Kramboden. Med vennlig hilsen Tove Tolpinrud

– Hole må slutte å tulle!

– Jeg leser «så øyet blir stort og vått» at Sundvolden Hotel har fått to skjenkeprikker for ikke å satt et papir inn i en perm om internkontroll. Ja, du leste riktig! Jeg foreslår til Hole kommune, at hvis dere ser etter ting dere kan spare penger på, er det ganske opplagt: Dette tullet kan dere slutte med med en gang! Voksne folk kan ta en hyggelig telefon framfor å drive paragrafrytteri! Det er Ragnar Enerhaugen som melder dette til Direkte linje.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken