– Er det greit å nekte salg av blader utenfor butikker?

I dagens Direkte linje er Anne Rønningsbakk opptatt av lovverket knyttet til salg av blader på offentlig område. På bildet ser vi Constantin Stamate som først ble nektet å selger blader utenfor Rema 1000 på Eikli, men som nå er tilbake på sin vante plass.

I dagens Direkte linje er Anne Rønningsbakk opptatt av lovverket knyttet til salg av blader på offentlig område. På bildet ser vi Constantin Stamate som først ble nektet å selger blader utenfor Rema 1000 på Eikli, men som nå er tilbake på sin vante plass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Direkte linje – Jeg leser i Ringerikes Blad at Kiwi og Coop har kommet på banen og sier at de ikke nekter tiggere/bladselgere opphold utenfor sine butikker. Det er fint. Jeg noterer også at Constantin har fått lov til å være ved Rema 1000 på Eikli. Det er også bra. Jeg lurer dog på om det er greit, på prinsipielt grunnlag, slik Rema-eierne i distriktet uttaler, å nekte denne typen aktivitet? Det er etter loven tillatt, siden forretningene og parkeringen er definert som offentlig område. Kan politiet komme med en uttalelse om dette? Er det helt greit å ha en policy som bryter med lovverket, spør Anne Rønningsbakk.

LES OGSÅ: Dette mener leserne om at Rema ikke vil ha bladselgere og tiggere utenfor

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags