Støyende nattarbeid på stasjonen

DIKTEREN: Axel J. Holt framsetter Bane Nor-kritikk i form av en ny vri på barnesang.

DIKTEREN: Axel J. Holt framsetter Bane Nor-kritikk i form av en ny vri på barnesang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Naboer til jernbanestasjonen klager på støy fra et diesellokomotiv som støyer om natta i dagens Direkte linje.

DEL

Direkte linje– Støy og eksosplage er svært merkbart for beboerne i Teglverkstomten Boligsameie (Teglverksveien 8 – 14) og Boligsameiet Heggelia 2 (Teglverksveien 16 – 20). Det toppet seg en natt mellom kl. 22 og 01.

«Tidlig om morg’nen, nede på stasjonen» – Husker du denne barnesangen? Vi som bor med Hønefoss stasjon som nærmeste nabo, vurderer å lage en ny vri:

Langt utpå natta, nede på stasjonen, durer og går et diesel-lok’motiv.

Mann’ på lok’motivet tuter i ei fløyte, «tut-tut-tut-tut», her blir’e liv!

Så gir han gass og speeder opp maskinen. Eksosen kommer, tjukk og blå.

Ole Lukkeøye, kom ned og hjelp oss, det er’ke mulig å sove nå!

Du, jeg brukt både telefon og e-post, Bane Nor-dama er blid og grei.

«Kontakt skal tas med rette instanser!» Men om det hjelper tru’kke jeg!

Vennlig (?) hilsen Axel J. Holt, styreleder Teglverkstomten Boligsameie.

Gress og ugress i tørketid

– Då eg såg denne jordvollen, (bildet) som er sådd til for å verne folk mot lokaltrafikken i eit bustadfelt i Haugsbygd, undra eg meg over kvifor det vonde, ugraset, såg ut til å trivast på tross av den sterke turken, medan den gode tilsådnaden av gras, berre visna og turka bort. Og er det ikkje slik at alt det vonde i verda, med krig, svolt og liding for mange menneskje, ikkje ser ut til å verta borte, på tross av at alle menneskje eigentleg ynskjer og vil det beste for seg og sine, i ei fredfull verden, utan at me kan sjå at dette snart skal lukkast, – eller nokon gong lukkast? Diverre – men utan at me må gje opp å vona på ei betre framtid for oss alle, sier Halldis Aalvik Thune til Direkte linje.

Engler – finnes de?

– Ja, det tror jeg! Med smerter i brystet og kontakt med 113. Hvor en beroligende dame snakket med meg helt til ambulansefolkene sto i stua mi. Så godt. Nokså raskt til Ringerike sykehus (det beste), og nye engler. Fra mottakelsen til jeg lå på J3, i gode hender. Så ble det litt mer enn hjerteinfarkt, påvist en nokså tett hovedpulsåre, og med blålys til Rikshospitalet. Igjen engler som sto parat. Raskt på benken og tre stent inn. Tusen takk. Hjem med den flotte Helseekspressen, under overvåkning. Så tilbake til Ringerike sykehus og mine engler på J3. Nå er jeg hjemme igjen, og i bra form. Jeg må få takke alle som har håndtert meg. Ikke klag på vårt helsevesen. De gjør sitt beste, uansett. Tusen takk for all hjelp, sier Arne Svein Dølden gjennom Direkte linje.

Irriterende bananfluer!

– Fyll et snapseglass 1/3 full med eplesidereddik og to dråper Zalo, og sett på et egnet sted. Du vil antakelig bli overrasket når du dagen etter kikker nedi glasset. Dette virker, sier en fornøyd herremann fra sørsia'.

Dikt

Som honning

Gulgrøne, som honning

er bjørkeliene om kvelden.

Kvitveis som

krydder

ikring stamma,

nedkila i våryr mold.

Er alt hausten på veg

men fall ikkje lauv,

kvistar og strå fånyttes.

Reir skal byggjast

og

fugleborn vernast og varast

Halldis Aalvik Thune

Kjæledyr på rømmen

Etterlysning av eier til to katter:

– Det har gått to tynne, grå katter rundt på Skollerud i sommer, de er observert mye i Verksveien. Den ene har en hvit haletipp. Begge to virker sky og redde. Jeg håper de har et hjem et sted, og håper med dette å finne rette eier, sier Berit Nyhagen til Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags