Leser reagerer på støy fra terrasser og husarbeid på helligdager

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Forleden dag gikk jeg en tur i nabolaget og observerte høylytte samtaler på en veranda etter normerte tider for støy, sier en Hønefoss-pensjonist i dagens Direkte linje.

DEL

Noen tanker om nabostøy

Direkte linje – Aktiviteter som foregår på veranda og terrasse MÅ følge reglene om helligdagsfred, helg og ellers alminnelige regler om støy. Forleden dag gikk jeg en tur i nabolaget og observerte høylytte samtaler på en veranda etter normerte tider for støy. Nå som sommeren er her, er dette enda viktigere at det følges, da barn også vil få utvidet sine leggetider. Jeg vil også gjøre leserne klar over at åpne veranda og terrasse dører slipper igjennom lyd fra inne-aktiviteter som støvsuging og arbeidsverktøy. Anmoder høflig om at dette unngås, sier «pensjonist Vesterntangen».

LES OGSÅ: Politiet merker en økning av gressklipping på søndager: – Man må bruke sunn fornuft

Åpne butikker

– Hva er galt med folk? Her skal det bli liv i hele Hønefoss også handelsstanden blir med. Kjempefint med liv både på brua og ikke minst treffe hverandre, prate over en kopp kaffe og kanskje handle. Ute og inne. gøy bare gøy. Noen smålige mener dagen bare skulle være til ære for sykkelsporten. Hei der ... hva er feil i vårt samfunn, spør Inger Solveig Søreng.

LES OGSÅ: Demonstrerer mot søndagsåpne butikker i Hønefoss 

Fin gudstjeneste

– Hilsen til Kjell og kone. Det var vanlig tverrfløyte Bondehagen spilte, ikke panfløyte og organisten heter Berger.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags