Ansvar?

– Angående utrygge veier i Nedre Steinsåsen. Det er noe uklart på hvilke foreldre og barn ansvaret ligger for å få tryggere veier. Hilsen en ikke så bemidlet mor (men rikere på andre områder).

BAKGRUNN:

Takk

– Ringerike sykehus er verdens beste sykehus. Jeg har vært der mens min kone har vært innlagt, og synes legene er flotte og sykepleierne helt topp, synes Arnljot Olaisen fra Dagali.

For stort

– Klarer ikke se noe positivt med så stort fylke. Håper noen kan opplyse meg. Hva er fordelen, spør Kai Hoddevik?

BAKGRUNN: Nå blir det Viken for Lunner og Jevnaker – Thommessen (H) stemte feil

Gjenbruk

– Vedrørende forslag fra MDG om at HRA bør starte opp med gjenbruksbutikk i onsdagens avis. Det behøver ikke være så avansert for å øke gjenbruken. Jeg var med en kamerat i fjor som bor i Kristiansand kommune, for å kaste noen møbler for en annen kar. Noe av dette var fullt brukbart. På deponiet hadde de en liten hall hvor slike ting kunne settes.

– Hvem som helst kunne da ta en runde i denne hallen og forsyne seg hvis de fant noe av interesse. I de 10 minuttene vi var der, tok noen de stolene vi hadde levert. Min kamerat fant seg «nye» fjellski som han var på utkikk etter. De gamle var fra 1981, de «nye» kanskje 20 år yngre! Ordningen var slik at de ansatte på deponiet lot gjenbrukstingene stå fremme en dag eller to før det gikk i containeren. En meget positiv ordning, som krevde lite arbeid og som økte folks bevissthet rundt gjenbruk.

– Har opplevd ansatte i HRA som er oppgitt over alt det brukbare folk kaster, så en vilje til å gjøre noe med denne utfordringen bør det være. Fikk selv med meg et el-verktøy en gang som så nesten ubrukt ut. Var bare en liten feil som var lett å fikse. Men den HRA-ansatte brøt sikkert noen interne instrukser når vedkommende tillot meg å ta den!

– Så min oppfordring til HRA er: Bli en konkurrent til «Gis bort» på Finn.no Lag en liten åpen hall hvor folk kan sette brukbare ting, monter et webkamera og gjenbruken vil garantert øke uten store kostnader og administrasjon. 

Hilsen «Kjekt å ha», Tyristrand.

Dikt:

Hygiene

Skitne tanker

trenger hjernevask

Rolf Håndstad, bygdetulling

Likestilling

Morsdag og farsdag

SAMTIDIG!

«Faa er som Far

Ingen som Mor»

Arnoldus Haraldus

Arnold Harald Høistakli