– Lei av å plukke hundemøkk

– Jeg er så lei av å plukke hundemøkk på stier og gangveier og fortau i og rundt Jevnaker sentrum. Min oppfordring til hundeierene i området er å ta med poser og plukke opp møkka etter egne hunder når dere er ute og lufter dem, sier en en leser som liker å gå turer i nærområdet sitt.

Skjøtt og skjylling

– Jeg hører stadig flere barn, ungdommer og unge voksne som ikke har lært seg forskjellen på kj-lyd, sj- og skj-lydene. De spiser «skjøtt» og «skjylling som de sikkert oppbevarer i skjøleskapet, og noen pynter seg med «halsskjede» og står til konfirmasjon i sjirken. Jeg reagerer også når sportskommentatorer på TV sier «ånkli'» når de mener ordentlig («årntli'»). Hvorfor retter ikke foreldre og lærere på feil uttale av språket vårt mens barna er små slik at de lærer forskjellen? spør Arne Benterud.

Offentlig WC i Hønefoss

Døgnåpent toalett ved buss/drosje er ønskelig snarest. Mix-kiosken på buss stasjonen har både handikap-toalett og inngang med rullestolrampe.Ringerike kommune burde spleise på en skillevegg inne og en ekstra dør ute. Det hadde ikke vært for mye. Andre byer på størrelse med Hønefoss har flere døgnåpne WC-er. Hva er problemet her? Må vi til med kronerulling? spør Randi Bjotveit.

– Ikke hotellets skyld

– Jeg synes veldig synd på Klækken Hotel som to ganger på kort tid har opplevd utbrudd av norovirus. Men det blir feil å gi hotellet skylda for dette. Det er nok en person med smitten som har brakt sykdommen med seg inn på hotellet. Og at den er utrolig smittsom, har jeg selv fått oppleve. Det begynte med at jeg skulle passe en av familens yngste på to og et halvt år. Både han og hans mor var blitt syke så jeg skulle hjelpe til. Og i løpet av bare noen få timer fikk ytterligere tre personer som var hos meg sykdommen, sier Anniken Brovold fra Jevnaker på telefonen til Direkte linje.

 

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no