Elgdrama på Steinsfjorden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Direkte linje– Det ble ingen god valentinsdag for to elger som falt på isen på Steinsfjorden nær Bøtet torsdag i forrige uke. Min mor observerte fra stuevinduet sju elger som løp over isen sørfra. Plutselig skled de og ramlet, skriver Lena Irene Kornbråten.

– Fem av dem klarte å komme seg opp og løp videre nordover. Én mislyktes i å reise seg tross flere forsøk, og mamma ringte politiet. Viltnemnda kom og registrerte at et bein var brukket. To timer etter at elgen ramlet ble den avlivet. Den siste elgen klarte å komme seg på beina og løp videre mot Herøya, men falt på nytt. Det var et håp om at den skulle klare seg, da den ikke hadde noen synlige skader. Viltnemnda prøvde å hjelpe elgen på beina der det lå mer snø på isen, men konstaterte at dyret var så utmattet at det måtte en ny avlivning til. Det er vondt når kjemper faller, og hendelsen gjorde sterkt inntrykk på min mor.

– Hun håpet det var mulig å redde de flotte dyrene, som hun gjerne omtaler som husdyrene sine. Elg og rådyr ses ofte på eiendommen hennes. Vi håper alle at det går bra med både elg og rådyr i ukene som kommer, skriver Lena Irene Kornbråten.

LES OGSÅ: Turgåer fant død elg i veikanten

LES OGSÅ: Nå trekker elg og rådyr ned fra åsene: – Kjør forsiktig! 

Svar om Sparebankstiftelsen

– Tove spør i Ringerikes Blad om hvor sparebankstiftelsen får pengene sine fra, og om pengene som deles ut er penger småsparerne kunne fått som renter på sparepengene i stedet.

– Det finnes i dag mange sparebankstiftelser rundt omkring i landet. Vi regner med at Tove tenker på SpareBankstiftelsen Ringerike. Vi er en av mange eiere av Sparebank 1 Ringerike Hadeland, og har i dag ca. 30 prosent av egenkapitalbevisene i banken. Egenkapitalbevis kan sammenlignes med en aksje. I tillegg forvalter SpareBankstiftelsen Ringerike andre finansplasseringer. Disse investeringene gir hvert år en avkastning, og bidrar til at stiftelsen kan dele ut gaver til allmennyttige formål i Ringerike og Hole kommuner.

Bankens rentepolitikk er det banken og bankens styre som fastsetter. Om vi i sparebankstiftelsen deler ut store eller små gaver påvirker ikke det bankens renter, forklarer Tor Eid, styreleder i SpareBankstiftelsen Ringerike til Direkte linje.

Tiltak i Busundveien

– Bane NOR og Statens vegvesen skryter i mandagsavisa av utførte og planlagte tiltak for trafikksikkerhet i Busundveien. Men tiltak i ulykkessvingen ved Klemmestad gård er ikke nevnt. Nabolaget advarte Bane NOR før oppstart av arbeidene på Mælingen. Mange mente at svingen burde utvides innenfor det arealet som Statens vegvesen eier. Bane NOR var i høst på befaring men ikke noe ble gjort. Nå har det vært en alvorlig ulykke og tre utforkjøringer på kort tid her. Det er ikke for sent. Gjør noe med svingen så vi naboer kan føle litt større trygghet, sier Svend Holmen Klemmestad.

LES OGSÅ: Søndag smalt det her igjen. Nå frykter naboene at liv skal gå tapt: – Vi føler oss utrygge

Savner du en telefon?

– Har du mistet en mobiltelefon? En leser har funnet en telefon på stien mellom Rabbaveien og Øvre Haldenvei i Hønefoss. Ta kontakt på telefon 416 51012.

Flott på Veståsen

– Spredt furuskog og åpne myrlandskap gjør at Jevnaker Vestås framstår som et mye lysere alternativ enn Jevnaker Østås/Nordmarka, med sin karakteristiske, tette granskog, skriver Vebjørn Stenberg.

Foto: Vebjørn Stenberg

Foto: Vebjørn Stenberg

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags