– Ei skikkelig vindkule, og du tygger grus i flere dager

Kvernbergsund bru trenger å feies, påpeker en fotgjenger.

Kvernbergsund bru trenger å feies, påpeker en fotgjenger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Feiiing, mobilvett, søppel og skogens ro er noen av temaene i dagens innholdsrike direkte linje.

DEL

– På tide å feie

Direkte linje– Det hadde vel vært på tide å feie fortauet på brua ved rådhuset. Det ser ut som en sammenhengende sandhaug på begge sider. Lite trivelig å gå der nå. Ei skikkelig vindkule, og du tygger grus i flere dager, sier «En som ferdes der dagli».

Orrhaneleik med forstyrrelser

– Jeg gikk en tur på myra og søkte skogens ro ... Jommen sa jeg smør, her var det ikke akkurat ro å få. Ved 19.30-tiden ble stillheten ble brutt. Det så ut til å være en skoleklasse som var på overnattingstur, og maken til hoiing, skriking, skrål og vræl skal du lete lenge etter. De hadde med seg i alle fall en voksen person som jeg mener burde passet bedre på, og lært dem skogslivets gleder. Etter å ha hengt opp presenninger over leirplassen på den andre siden av myra, og bare ca. 100–150 meter sør for spillplassen, hang de opp tre lykter i trærne. At en gjeng ungdommer oppfører seg på denne måten kan jeg til en viss grad forstå, men da har de ikke forstått hvordan man oppfører seg på tur i skogen, og i alle fall ikke ved en spillplass, sier Tore Tangen.

Mobilvett på buss

– Til den godt voksne dama som satt på første rad på 06.30-ekspressen til Oslo 9.5, med høretelefoner, opptatt i en telefonsamtalesamtale, i hvert fall helt til du gikk av på Skøyen. Serriøst, ass'. Need I say more? spør Anne Rønningsbakk.

Lenger sør

– Det var trist å lese om at det er slutt for Erland Olsens lompebakeri på Sokna. I avisa står det at det ligger på Stubberud nord for Sokna sentrum. Det ligger vest for Sokna sentrum, og faktisk lenger sør enn sentrum, forteller Karsten Lien.

Menneskenes overmot

Apropos utbygging i Hønefoss: – Herren så at menneskene gjorde seg store i egne tanker. De mente at ingen ting var umulig for dem. De ville bygge en veldig by med et tårn som nådde til himmelen. Da lot Herren forvirring komme over dem. Den ene skjønte ikke lenger det den andre sa. Og så ble de spredt over heler jorda. Det ble slutt med å bygge på byen, og den hette siden Babel, som betyr forvirring. (1 Mos. 11-9), sier «MAO».

Stor takk til sykehuset

– Jeg vil sende en takk til Ringerike sykehus avd I3 for god og omsorgsfull behandling i de 14 dagene jeg var der. Takk for at dere fikk meg overført til Austjord. Hilsen Bjarne Gauksrud.

Ikke kast søppel i naturen

– Å plukke søppel er ikke bare en liten detalj. Det kan være livsviktig for miljøet. Hvis vi slutter å kaste søppel i naturen blir ikke verden syk. Hvis jorden er syk blir trærne syke. Hvis trærne blir syke blir biene syke. Blir biene syke blir vi syke. Så det er ikke bra å kaste søppel i naturen. 3. mai 2018 plukket klassen min søppel på Almemoen. Hilsen Mie Framås Bondehagen, 8 år.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags