– Fikk sårmerker i ytterpanelet og stygge grusmerker på vinduene etter snøbrøyting

BRØYTING: Snøbrøyting er en av mange temaer som engasjerer i dagens Direkte linje.

BRØYTING: Snøbrøyting er en av mange temaer som engasjerer i dagens Direkte linje. Foto:

Av
DEL

Direkte linje– Etter forslag fra administrasjonen har politikerne vedtatt at i Hønefoss sentrum skal fotgjengere prioriteres framfor biler. Hvorfor har Søndre Torv og gågatene så mye snø og is, mens alle bilveiene i sentrum er uten snø og is? Kan administrasjonen eller politikere svare på hvorfor framkommelighet for biler blir prioritert framfor fotgjengere? Hilsen en Byvandrer.

Hensatt bilvrak – igjen

– Nok et bilvrak er nå hensatt i Harald Hårfagres vei (og av samme person som ved tidligere anledninger).

Bilen er nok ikke kjørbar, ser ut til å være tauet dit den står.

Kan noen ansvarlige i kommunen få en endelig slutt på dette uvesenet? Dette er et problem som har kommet og gått over flere år, med stadige hensettelser av bilvrak på offentlig veg. Det går både på framkommelighet, og sikkerhet generelt. På grunn av arbeidet som pågår i Hov Alle, er det for tiden ekstra mye tungtrafikk gjennom «Harald Hårfagre», og bedre blir det ikke når snøbrøytingen starter etter hvert, skriver A.R. Sætren til Direkte linje.

Fant fiskestang

Kommentar til artikkelen innrykket i RBs Direkte linje den 14. nov. av Svein Gulliksen:

Eventyrlig gjenfunn av fiskestang.

– For vel 2 måneder siden gikk jeg en bra tur i Holleia. Hadde med fiskestang for kanskje å prøve med flue på tilbaketuren, så de 4 stangdelene lå i det grå futteralet sitt. Mot kvelden oppdaget jeg at stanga var borte. For sent å spore tilbake den dagen. Jeg var da ca. 2 km fra nærmeste blåmerket sti. Men var sikker på at stanga var med da jeg forlot stien. 3 ganger i løpet av de nærmeste ukene gjennomsøkte jeg det mest sannsynlige området, og regnet etter hvert med at stanga var tapt for alltid. Sperret øynene opp etter Gulliksens artikkel om funn i skogen ved Tyristrand, og etter telefonkontakt var saken klar. Det var min stang. Enda en takk til Svein Gulliksen og hans oppmerksomhet og omtanke, skriver Magne Kvamme til Direkte linje.

Hårsåre politikere

– Politikere skal ikke være så hårsåre at de ikke tåler konstruktiv faktabasert kritikk. De må tåle at det finnes andre meninger enn deres egne. Meninger som har rot i virkeligheten. Verden har nok av politikere som fortier eller fortrenger sannheten. Den tause majoritet har fortsatt en stemme, sier Jens E. Fjeld.

Dårlig satire

– Jeg har en oppfatning av at Ringerikes Blad ønsker å framstå seriøst samfunnskritisk for å bidra til å bygge et godt samfunn. Det var imidlertid med en viss vemmelse jeg så førstesiden 16. november. Bildet av de tre som fra scenen skulle bringe et godt og gledelig budskap, gjorde meg trist. Jeg har store vansker med se på dette som god kunst. Er dette ment å være god kunst, eller er det dårlig satire, spør Terje Aurdal i Direkte linje.

Hensynsløs snøbrøyting

– Det er vel og bra at brøytefolket holder vegene og gangstiene snøfrie, men, når det freses på gangveiene, og du har et hus om står helt inntil, går det da ikke an å bruke hodet og ikke spyle all snø og grus rett mot huset? Har selv fått sårmerker i ytterpanelet og stygge grusmerker på vinduene, er dette virkelig lov, spør en fortvilet huseier som bor langs en gangveg.

Bekmørkt

– Hei alle joggere og syklister. Det er sikkert lurt/smart av dere å holde den fysiske formen ved like, men for all del: gående, joggende og syklende bruk REFLEKS! Det er klin umulig for bilførere å se dere på svarte kvelden/natta. Og i stedet for god form kan dere i verste fall ende på likhuset og all sorg og elendighet det påføres etterlatte og bilføreren. Tren videre kom i form og bli sett. Med vennlig hilsen fra Bjørn Breen

Hønefoss er og blir byskolen

– Om Høyre kan stille seg bak innlegget til de tre politikerne angående Hønefoss skole, forstår jeg at det ikke bare råder en fryktkultur i enkelte politiske partier i kommunestyret i Ringerike kommune. Men også en maktstrategi som i dette innlegget ikke bare er flaut, men en personsjikane som for meg kan være nært til personterror. Kan det virkelig være lovlig å henge ut medmennesker på denne måten? Min forståelse av demokrati rimer og slett ikke etter å ha lest Høyre-toppenes innlegg, skriver Grete Maren Faafeng til Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.

Artikkeltags