Avisbud: – Det var bare to steder på ruta som var bra

MISFORNØYD: Avisbudet på Sokna håper det skal bli lettere å komme seg fram senere i vinter.

MISFORNØYD: Avisbudet på Sokna håper det skal bli lettere å komme seg fram senere i vinter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I dagens direkte linje vanker det både ris og ros til snømåkingen i distriktet.

DEL

Direkte linjeI går var det ikke lett for avisbudene. Direkte linje fikk følgende budskap fra en av dem:

– Jeg vil rette «en stor takk» til dere som ikke hadde brøytet gårdsveiene deres og de kommunale veiene, og dere som ikke hadde måkt snøen vekk ved postkassestativene. Jeg håper virkelig dette blir bedre resten av vinteren. Det var bare to steder på ruta som var bra. Det var gårdsveien til Kristiansen ved Skotland og hos Bråstad i Sagveien. Hilsen avisbudet på Sokna.

– Takk for strøing

– Takk til de som strødde i Kroksundåsen i går morges. Fantastisk! Inne hos meg var det speilblankt, og jammen ble de strødd der også, sier Kai Hoddevik til Direkte linje.

– Flott brøytet

– Stor ros til den som brøytet på Holttangen i går. Jeg har aldri sett det så bra før, sier Grete Maren Faafeng på telefonen til Direkte linje.

– På, ... men hvorfor banne?

Hønefoss har ikke sjøvann i nærheten, ergo på. MEN, hvorfor bruke «Faen» i annenhver setning? Ikke bare programlederne, men også inviterte aktører. Aller verst var de to jentene med bilkjøring i første episode. Jeg har sett alle episodene av «Walkabout», og der fører Nils & Ronny et folkelig språk, uten banning. Hvorfor ikke her hvor de er oppvokst, i Vinterroa og Hønefoss by. Med hilsen Ragnhild Eidsgård, pensjonist.

LES OGSÅ: Språkeksperten: – «På Hønefoss» er historisk riktig, men «i Hønefoss» er ikke feil 

Om kontantstøtte

Svar til Torgeir Haave Bentsen om kontantstøtte i tirsdagen avis:

– Husk at kontantstøtten er ETT år. Fra barnet fyller 1 år til det fyller 2. De som er motstandere av kontantstøtten, snakker ofte som om den varer til barnet er 18. Det er mange foreldre som ønsker å være mer hjemme med barnet sitt etter barselpermisjonen. Det har vært gjort forsøk med gratis barnehage til innvandrerbarn for å få de barna dit, og for å få mor ut i arbeid. Det var ikke særlig vellykket. Det har mye med kulturforskjeller å gjøre, ikke bare penger. La oss beholde kontantstøtten for de minste barna, slik at foreldrene har et reelt valg om å passe barna sine selv dette året. For øvrig må man ta med at maksprisen som betales i barnehagen, bare er en liten del av den totale kostnaden. Resten betales av stat og kommune, og det er mye, mye mer enn kontantstøtten, skriver Anne Enger i en e-post til Direkte linje.

LES OGSÅ: – Tar feil om kontantstøtten

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags