– Dette kan presteboligen på Vesterntangen brukes til

PRESTEBOLIG:  Presteboligen er ikke lenger bebodd av prosten og kommunen vet ikke enda hva som skjer med boligen.

PRESTEBOLIG: Presteboligen er ikke lenger bebodd av prosten og kommunen vet ikke enda hva som skjer med boligen. Foto:

Av

I dagens Direkte linje gir våre lesere råd om bruk av kommunal eiendom og hvordan man blir synlig i mørket.

DEL

Direkte linje

– Jeg leser i Ringerikes Blad at presteboligen på Vesterntangen har stått tom i et halvt år. Boliger som står tomme har en tendens til å forfalle, og bør tas i bruk for å unngå dette. Jeg mener at presteboligen kan være et godt alternativ til lokaler for dem som sokner til Villa'n i Hønefoss sentrum. De var jo veldig fortvilet over å miste tilbudet, leste jeg. Hvis ikke kommunen har andre planer for presteboligen, og heller ikke har andre alternativer for dem som sokner til Villa'n, tenker jeg at dette kan være et fin mulighet, sier Olav Bjotveit.

LES OGSÅ: Varmestua Villa'n skal flytte

– Sjekk refleksen

– Det er viktig å sjekke refleksen. Det hjelper jo ikke at bilistene for skylda hvis du blir skadet for livet eller dør. En annen ting er at vi som bruker refleksvest må sjekke at refleksen virker. Etter noen års bruk og vask er refleksen borte. Hadde en opplevelse på Lisletta i forrige uke. Ei ung dame kom løperne og jeg så bare lissene på skoene hennes. Jeg måtte stoppe (i siste liten på grunn av møtende trafikk) og hun ser surt på meg. Jeg ser hun har på refleksvest i det hun passerer bilen. Men den lyste ikke opp. Den var rett og slett utvasket eller for gammel. Vær så snill og sett søkelyset på denne utfordringene også. Det er sikkert mange som ikke vet dette, sier Vivi.

LES OGSÅ: – Jeg en hadde en ubehagelig opplevelse en sen ettermiddag

Funnet

Månedskort fra Braker funnet på Kuben. Fås tilbake ved henvendelse 99295020.

Kjæledyr på rømmen

– Hunnkatt, flerfarget/multifarget er savnet fra Veienmarka-området. Jeg fant henne igjen ved Veienkollen (motsatt side av Leiv Vidar fabrikken) i september, men så forsvant hun igjen. Så vær litt obs i samme område. Hun er sterilisert og chippet – og har de siste årene lagt ut på langtur sommer og høst, dessverre. Send gjerne en sms om noen vet hvor hun kan være. Mobil 98089371.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags