Gå til sidens hovedinnhold

Ormen lange på Petersøya

Artikkelen er over 4 år gammel

– «Det grønne skifte» gjelder visst ikke i Hønefoss. Grønne lunger innskrenkes, trær felles i sentrum, friluftsområder bebygges. En cirka 800 meter lang slange, et rør med en tykkelse på ca 60 cm, er plassert tvers over Petersøya. Petersøya er et fantastisk, lite turområde med variert skog, blomster og et mangeartet fuglekvitter. Stien gikk langs elva på den ene sida. Området er elsket av mange, særlig av dem som ikke helsemessig er i toppform, men likevel kan ta seg en rusletur i frisk luft. På dette røret er det festet en plakat som forteller at dette er å betrakte som en byggeplass. «Skal trekkes inn via styrt boring i løpet av februar (!) Skal brukes til overvann i Hønefoss.» Er det ingen annen måte å gjøre dette på? Dette uhyret skal kanskje graves ned? Det sto riktignok intet årstall når det eventuelt skal skje. Er det noen som har reagert på denne raseringen, spør B. Leiksett i en e-post til Direkte linje.

LES OGSÅ: Har du lagt merke til dette giga-røret på Petersøya?

– 17. mai, hurra hurra?

– Nå har jeg sett på NRKs reportasje fra 17. mai, både i Norge og ellers vår feiring rundt omkring, omtrent i HELE VERDEN. Våre 17. maitog blir mottatt med klapp, glede og begeistring! Fantastisk, Norge for fred, frihet og inkludering! Akkurat på 17. mai er det ikke så mye snakk om at barnefamilier hentes om natta for utsendelse, eller at mindreårige sendes fra et trygt og godt liv i Norge til et gateliv i sitt gamle hjemland. Pussig? Hurra for Norge, sier Kari Thingelstad i en kommentar.

– Forsinket av sykkelløp

– Av alle begredeligheter som kan ødelegge årelange tradisjoner på 17.mai, og andre dager: Nå må det komme frem! Hvor mange måtte vente minst 10 minutter før de kom seg til Klækken for å spise lunch? Med en fart på cirka 40 km/t, bruker syklistene 1,5 minutt pr km, og med litt tid før og etter passering. Vel vel, du bestemor, var det slutt på røkelaksen når du sterkt forsinket endelig kunne skimte Klækkens deilige lunchbord I det fjerne? Det beste er alltid å holde seg hjemme, uten forsinkelser av noe slag eller ... skriver Audun R.Sætren.

LES OGSÅ: Bjørn Geirr Harsson: Har sykkelsporten kuppet 17. mai?

– Fjorden vil fylles

– Jeg leste for noen dager siden i avisen at Helge Bergstrøm ikke tror fjorden fylles i år. Jeg bestrider; den vil fylles som den alltid gjør.Med vennlig hilsen Cato Fegri, nærmeste nabo til fjorden!

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken