Gå til sidens hovedinnhold

– Skuffet over uferdig lekeområde

Artikkelen er over 4 år gammel
Direkte linje

– Før sommerferien ble det sagt at elevene på Sokna skole skulle komme tilbake til et av Buskeruds fineste lekeområder. Ved skolestart i går ble jeg skuffet over at anleggsmaskinene fortsatt står der, og at lekeområdet ikke er ferdig. Det betyr jo at ungene ikke har noe sted å leke før maskinene fullfører jobben. Og samtidig må barna leve med maskinstøy og mister den roen de trenger for å lære, sier en bekymret mor.

– Er det ikke snart fullt på Petersøya?

– Når man kommer kjørende sørover i Kongens gate, ser man i krysset ved Kong Rings gate et «omkjøringsskilt» som peker til venstre ned Kong Rings gate. Skal vi kjøre ned til Pettersøya? Blir det plass til alle der? Selvfølgelig følger vi ikke skiltingen, som alminnelig er – men etter å ha observert skiltet i 5 – 6 uker kan det kanskje gis en forklaring? Ifølge «vegvesen.no» er dette skilt nummer 713 (722.2-3) Vanlig vegviser, med eksempler. Og i Kapittel 8. Vegvisningsskilt, § 16. De enkelte vegvisningsskilt i Forskrift om offentlige trafikkskilt, vegoppmerking, trafikklyssignaler i Lovdata’ får vi samme informasjon. Hos skiltleverandørene kalles skiltet: «Skilt til arbeidsvarsling: 713 – Omkjøringspil». Dermed oppstår spørsmålet: skal man ta dette skiltet bokstavelig, eller er det en feil gjort av ansvarlig skiltmyndighet? Burde det ikke vært fulgt opp med et underskilt med nærmere informasjon? Det skjer jo at utenbys folk forviller seg inn i denne praktfulle byen. Med hilsen Knut Nyhagen, relativt lokalkjent – men med angst for å begå brudd på veitrafikkloven.

– Ulik varslerutine ved kantklipp

– Når det drives kantklipping på veiene i Ringerike, kommer dette plutselig og uten varsel når man er ute og kjører. I Jevnaker derimot er slikt arbeid godt varslet med fareskilt og tekst som forteller at det pågår kantklipping. Jeg lurer hvorfor man ikke følger de samme rutinene i Ringerike år det gjelder dette, sier Pål Ingar på telefonen.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken