– Ikke bot, men avgift

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

DEL

Direkte linje– Ayman Abu Saleh, som fikk parkeringsavgift mens bilen hans sto parkert i Ullerålsgata da han var på ferie, har fått avgiften ettergitt av Ringerike kommune. Og det skulle bare mangle. Forbudsskiltene ble satt opp mens han var på ferie, og heldigvis viste kommunen fornuft da de behandlet klagen. Men Ringerikes Blad bruker til stadighet at det gis parkeringsbot, og det er ikke riktig. Det er bare avgift som parkeringsbetjentene kan skrive ut. Bot er det bare politiet som har myndighet til å gi, sier Svenn Bagaasen.

LES OGSÅ: Mens Ayman var på ferie, satte kommunen opp parkering forbudt-skilt og ga ham bot

Ringveien er farlig

– Hvorfor er ikke Ringveien i Hønefoss asfaltert i hele sin bredde? Slik det er nå, er veien direkte farlig og mange bilister må utenfor asfaltkanten for å komme seg helskinnet fram, sier Svenn Bagaasen. Han spør: Er det kommunen som har gjort en så elendig jobb? Han håper rette vedkommende kommer med et svar.

Applaus for flott orgelspill

– Vi kirkegjengere er vel sparsommelig med applaus i kirken men på søndag etter 3×3 klokkeslag så avslutter organist Stein Sødal gudstjenesten med ett stykke på orgelet som utløser spontan applaus i kirken. Et herlig orgel og orgelspill av Stein, sier Egil Eriksen.

Forsøpling på Sokna

– Vi bruker nærområdet vårt her på Sokna jevnlig sammen med barna, og vi nyter godt av fine omgivelser. Med et stort unntak, som bildene viser! Hvem har ansvaret for all forsøpling som er på denne tomta like ved kirka? Og er det mulig å få fjernet dette? Både store og små undrer seg, sier Lise Nyhus, pedagogisk leder i Kirkemoen barnehage.

Langt gress

– Det er ikke koselig å komme på besøk til farmor i Heradsbygda for å huske når det ser sånn ut. Det har vært sånn i hele sommer, sier Celine og pappa Håvard Bjørklund, som synes kommunen burde ha klippet gresset.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags