– Det ser ut til at lokalpolitikerne i kommunen vår «driter» i manglende offentlige toaletter i sentrum av Hønefoss

Kanskje er ikke behovet for offentlige toaletter like presserende som illustrasjonen viser, men når nøden er størst...

Kanskje er ikke behovet for offentlige toaletter like presserende som illustrasjonen viser, men når nøden er størst... Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Direkte linje– I det jeg viser til innlegg vedrørende offentlig toalett i Hønefoss sentrum ved Terje Bårdseng, vil jeg herved uttale meg om følgende: Ja, det er en stor skam at det i årevis ikke har vært offentlige toaletter tilgjengelig i Hønefoss sentrum, sier Arnold Harald Høistakli til Direkte linje.

– Det var en gang for flere år siden, et grisete toalett ved drosjesentralen, men jeg tror nok de fleste vegret seg for å benytte dette. Det ble historie, og jeg skjønner godt hvorfor. Som trengende er det per i dag ikke mange muligheter. Vel, en mulighet er jo da toalettene på bussterminalen Sentrum stopp, ett for herrer/allmennheten, og et for damer/invalide. Som oftest er de begge opptatt, mens febrilsk trengende banker hardt på dørene, i håp om at det ikke går i buksa.

– Men oppfinnsomme, oppegående trengende, sniker seg inn på utesteder, noe som betjeningen ikke har sett – og ikke har kontroll på. Jeg må bare innrømme at jeg febrilsk har benyttet dametoaletter på slike steder, når herretoalettet har vært opptatt. Det ser ut til at lokalpolitikerne i kommunen vår «driter» i manglende offentlige toaletter i sentrum av Hønefoss.

– Hønefossen – ja, den er jo et fabelaktig syn som også turister fascineres av. Men i neste øyeblikk dukker spørsmålet opp «hvor er toalettene i denne byen?», for jeg må – NÅ! Løsningen blir kanskje i et smug på privat eiendom, eller i et portrom ved butikker og lignende? Blir man tatt på fersken da, så venter en klekkelig bot.

– På biblioteket/kinoen er det tilgjengelige toaletter, også for invalide i rullestol, men nøkkel må hentes på biblioteket eller kinoen (med unntak av et toalett). Hvordan kan invalide greie det? Kan man ikke for en gangs skyld legge partipolitikken til side og enes om et hygienisk offentlig toalett med daglig tilsyn – til det beste for oss alle? Som for eksempel i Sandvika, eller på Bussterminalen i Oslo, der man betaler kr. 10,- for et trygt og hygienisk avtrede?

– Siste utvei for trengende er på Kuben, men her er det som regel opptatt. Det hjelper ikke å tenke stort om byutviklingen, så lenge et så nødvendig og elementært behov som et offentlig toalett – ikke er på plass. Jeg er fullstendig enig med Terje Bårdseng, sier Høistakli.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no


Artikkeltags