Gå til sidens hovedinnhold

Direkte linje: – Katter til sjenanse

Artikkelen er over 4 år gammel

Katter i kjøkkenhagen

– Vi har en kjøkkenhage som stadig besøkes av fire-fem katter fra nabolaget. Der gjør de fra seg og sparker jord over på katters vis. Jeg har ingenting mot katter, men det er ikke særlig hyggelig å få denne kattedritten der vi dyrker mat. Hvor er eiernes ansvar her, og finnes det noen gode råd for hvordan man kan få kattene til å holde seg unna, spør en leser.

– Heller eiendomsskatt enn jobbløs

– Vi betaler eiendomsskatten med glede for å kunne beholde arbeidsplassene våre i Hole kommune. Hilsen fra renholderne i Hole kommune.

– Vurderer ambulansene om omkjøring er raskere?

– For noen dager siden skadet jeg kneet mitt hjemme, og smertene var nærmest uutholdelige. Heldigvis hjalp en nabo meg så vi fikk ringt 113, og så var det bare å vente på ambulanse. Det tok cirka en halvtime før den kom, og det virket som en evighet så vondt som jeg hadde det. Jeg bor på nordsida i Hønefoss og vet at sykebilen kun ville ha brukt 10–12 minutter fra Ringerike sykehus om den hadde kjørt omkjøringsveien, men den hadde fulgt køen gjennom byen. Selv om dette ikke var et oppdrag der liv sto på spill, skjønner jeg ikke helt dette veivalget. Derfor stiller jeg spørsmålet om ambulansetjenesten i det hele tatt vurderer alternative rute fram til pasient før de starter på oppdraget, spør Torhild Joten på telefonen til Direkte linje.

– Gal fødselsdato på Hitler

– Det var nok ikke bare bildekvaliteten som ikke var god nok i reportasjen med gamle, lokale bilder fra krigen i Ringerikes Blad sist lørdag. I en av bildetekstene spekuleres det om bildet kan være tatt i forbindelse med feiringen av Hitlers fødselsdag som oppgis til å være 30. april. Men det er feil. Hitler ble født 20. april 1889, påpeker en observant leser.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.