Brukte over 4.000 kroner på parkering i Hønefoss i fjor

Det koster for mye å sette fra seg bilen i Hønefoss, mener Anders Skrataas.

Det koster for mye å sette fra seg bilen i Hønefoss, mener Anders Skrataas. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Direkte linje– Forretningsdrivende i Hønefoss sentrum er bekymret over at kjøperne uteblir. En av grunnene kan være at det koster ganske mye å sette fra seg bilen på de sentrumsnære parkeringsplassene, sier Anders Skrataas til Direkte linje.

– Jeg oppsøker til vanlig de rimeligste, kommunale plassene. Det vil si de som befinner seg nedenfor Kongens gate. For to timer koster det ca. 40 kroner, men ved å legge på til 45 kroner kan bilen stå til neste dag, så for sikkerhets skyld...

– Min kone og jeg benytter som regel lørdag til handledag. Samtidig benyttes anledningen til en kopp kaffe med litt til. Å handle «tungt» begrenser seg til hva vi orker å bære. I 2017 parkerte vi for 2.708 kroner på kommunale p-plasser, og Hofgaardsgate og Livbanen stakk av med 1.844 kroner av dette. Kirkegt. 9 er privat p-plass, og som regel er alle plasser opptatt på dagtid, men den er klart billigst med 10 kroner timen og 30 kroner døgnet. Der parkerte vi for 615 kroner. Byparkering totalt kom på 3.523 kroner. Med høyere alder kan behovet for sykehusbesøk bli større enn før, og 622 kroner endte i fjor i automatene på Ringerike sykehus. Der må man på dagtid bare bite i det sure eplet og betale 50 kroner. Det er aldri godt å vite hvor lang tid besøket tar.

– Til sammen brukte vi i fjor 4.145 kroner til parkering i Hønefoss og ved Ringerike sykehus. Nei, jeg synes ikke at Hønefoss er en billig by å parkere i, sier Anders Skrataas, pensjonist.

For nær huset

– En lite hyggelig opplevelse for oss nyttårsaften da noen benyttet bussholdeplassen 50 meter fra vårt hus som utskytingsrampe for raketter. Det burde vel være unødvendig, sier Margrethe til Direkte linje.

Hostemedisin fra Kaukasus

–En sitron kokes hel i 10 minutter. Skjæres deretter opp og saften klemmes ut og blandes med honning! Med hilsen fra Thove Kjuul.

Husk å fornye førerkortet

–Ta en sjekk på førerkortet ditt å sjekk om også du må fornye det. Jeg gjorde det nå i romjula og så at det går ut i disse dager. Fort gjort å overse dette, og det kan bli dyrt. Har det gått for lang tid siden det gikk ut, kan du risikere å måtte kjøre opp på nytt, sier en leser til Direkte linje.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags