– 99 prosent av ungdommene vil si ja om du spør om å få sitte

Skoleelever opptar benkene på Kuben, påpekte en leser nylig. Ola Brubakke har løsningen: – Spør om å få sitte.

Skoleelever opptar benkene på Kuben, påpekte en leser nylig. Ola Brubakke har løsningen: – Spør om å få sitte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Direkte linjeVondt i bena...

Spør: kan jeg få sitte her?

99 prosent av ungdommene vil si: klart det.

Ola Brubakke.

BAKGRUNN: Benkene på Kuben er alltid opptatt av skoleelever

Ikke tap

– Jeg ser på side 1 i onsdagsavisen at Ringerikes Blad skriver at eieren av bensinstasjonen i Osloveien taper hundretusener i uka. Dette blir vel feilinformasjon. Det menes vel så mye i redusert omsetning, og det er noe helt annet, sier Knut Grande.

Savner gangvei

– Nå som hele Ullerål barneskole har blitt flyttet opp til Hovsmarka, er det veldig mange barn som har Hovsmarkveien som skolevei. Så hvor blir det av gangveien mellom Ringerikshallen og Rundtom? Hvis man går på venstre side (som er riktig) opp bakken, er det ikke veldig trygt når det kommer en bil imot rundt svingen. Enda verre er det om vinteren, med store brøytekanter. Her må noe gjøres, før det skjer er en forferdelig ulykke. Her er det god plass til å lage en trygg gangvei, sier en leser til Direkte linje.

Mat til eldre

– ENDELIG er det fokus på egne kjøkken på sykehjem. Det å gi eldre god, appetittvekkende og ernæringsrik mat er helsefremmende. Måltid for dagen er det de ser fram til, sier sier Mona Svarstad.

– Det er viktig at mat smaker godt, ser bra ut og har rett konsistens til hver enkelt. Håper at hver kommune vil gi mere i kostøre til hver porsjon framover. Jeg har jobbet i denne bransjen i mange år på sykehus og sykehjem, og ser forskjellen på hva som serveres i dag og før. Er glad jeg jobber i dag som vi har eget kjøkken og lager maten selv. Det er viktig å bruke fagpersoner i kokkefaget innenfor kosthold og ernæring.

– Framover trenger vi lærlinger i faget. I dag er det altfor lite lærlingplasser, så dette må kommunene gjøre noe med. Takk til min kollega fra før, Wenche i God Morgen Norge, som kom med dette på TV.

Forlagt dameur

– Tirsdag 25. september har jeg forlagt mitt armbåndsur i oppbevaringsskapet (tror det var 44) på Ringeriksbadet. Klokken har stor verdi for meg, så vis noen har fått den med seg/funnet den, hadde det vært hyggelig å kunne fått den tilbake ved og levere den til badevakten, sier Reidun, tlf. 95093499.

Vanndråper

Rita Haagenrud har sendt dette flotte leserfotoet til avisen. Regnvannet samler seg på blader.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags