– Jeg har fått flere henvendelser om juletreet på Søndre torg. Treet er Edelgran og det er hogget på Hovsenga, sier ordfører i Ringerike kommune, Kjell B. Hansen til Direkte linje.

Varm mat på skolen

– På de fleste skoler er det ikke kantine. Dette er noe som kunne hvert gjort noe med. Det er flere skoler som ønsker dette, og det kunne hvert en positiv ting og innføre. Forskning viser at ungdommer øker konsentrasjonen hvis de får i seg sunn og god mat på skolen, det blir også lettere å holde konsentrasjonen oppe hele dagen. Det er flere elever som ikke spiser i det hele tatt på skolen. Varm mat på skolen kan også hjelpe til med kostholdet, hvis elever ikke spiser eller spiser usunt. Dette vil føre til dårlig konsentrasjon. Det trenger ikke å være kantine hver dag, men det hadde hvert fint med kanskje tre ganger i uken. Dette tilbudet burde være på alle skoler, det skal ikke koste noe for elevene å få mat i kantinen. Det skal være et gratis tilbud på skolen. Jeg tviler på at elever, lærere og foresatte hadde hatt noe imot dette tilbudet, skriver Synne Eri Dihle (14) til Ringerikes Blad.

Les også

Daniel Holth (14): Hvorfor får man ikke varm mat på skolen?

 

Eiendomsskatt og Robek

– I år feirer vi 500-års jubileum for reformasjonen, iscenesatt av Martin Luther. Han tok blant annet avstand fra Pavekirkens avlatshandel, som skulle finansiere bygging av Peterskirken i Roma. Slagordet var «Når pengene i kisten klinger, straks sjelen ut av skjærsilden springer.» Dette fikk meg til å dra en parallell til diskusjonen i Hole kommune i forbindelse med budsjettbehandling, eiendomsskatt og Robek. Med en omskrivning blir da slagordet som følger: «Når eiendomsskatten i kommunekassen klinger, straks Hole ut av ROBEK-fella springer», sier Olav Bjotveit, tilhenger av eiendomsskatt, til Direkte linje.