Gå til sidens hovedinnhold

Direkte linje – Hvor mye penger kom inn?

Artikkelen er over 3 år gammel

Få med deg dagens Direkte linje.

– For noen dager siden var det en innsamlingsaksjon i Hønefoss til formål for Kirkens Nødhjelp. Jeg ga noen kroner i bøssen til en som ringte på døra, men etter det har jeg ikke sett et ord i RB om hvor stort beløp som ble samlet inn? Det er mulig jeg har oversett notisen, men er takknemlig for å få det totale beløpet gjentatt, sier Svenn Bagaasen.

LES OGSÅ: Ringerikinger ga rent vann til 1.000 personer

– Vil slutte å se Norge i fotball

– Som ivrig tilhenger av fotball, så var jeg spent på kampen mot Nord-Irland. Jeg regnet med at mine dyre kanaler: NRK og Canal Digital var innenfor de nasjonale sendingene og prøvde til slutt på kanal 28, men her var jo ikke noe fotball å se. Så gikk prøvene framover, og en ny kanal med nr. 29 kommer fram og sier: «Har de betalt denne kanal?» osv. Med denne greie beskjed så er det ikke annet å gjøre enn å vente på denne bortekampen mot Tyskland, for der er jeg så heldig på min frie parabolsending at Tysklands kamper sendes uten noen innkreving. Og dette blir siste kamp jeg ser Norge i fotball, for nå blir det ikke ett øre som går til denne idretten lenger, og en skal også ta med de rette sponsorene, skriver E.B. Ringerike til Direkte linje.

Det heter Hanson-plassen

Ringerikes Blad omtalte gården Hansonplassen i Brekkebygda sist mandag, men brukte feil skrivemåte, Hansomplassen. Den riktige skrivemåten Hansonplassen benyttes på Kartverkets kart fra 1952 til i dag og i deres stedsnavnsregister, samt at det i matrikkelutkastet fra 1950 skrives Hansenpladsen. Dette er en feil som NSB innførte på holdeplassen på Bergensbanen rundt 1930, men som seinere ble endret til det riktige Hansonplassen. Årsaken til feilskrivingen kan være at NSB har oppfattet lyden som -m-, omtrent som at en del på Ringerike uttaler kronprins som kromprins. Vennlig hilsen Karsten Lien.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken