Gå til sidens hovedinnhold

– Møt opp og vis motstand mot JORS-kutt!

Artikkelen er over 2 år gammel
Direkte linje

– I dag skal saken som angår omstrukturering av JORS opp i kommunestyret. Tidspunktet er satt til klokka 12.00, i stedet for 18.00, som det pleier å være. Det er viktig at flest mulig møter opp og viser sin motstand mot raseringen av korttidsavdelingen, og sykehjemmet vårt. Vis kommunestyre, ordfører, rådmann og kommunalsjef helse at vi ønsker å beholde JORS slik det er i dag. Det er vi som skal bruke det, og det er til slutt vi som bestemmer, minner Vebjørn Stenberg om. Og fortsetter:

– Skjær heller ned på en altfor tung administrasjon, enn å la manglende budsjettkroner gå ut over våre svakeste.

BAKGRUNN: 15 ansatte kan bli berørt av oppsigelser i Jevnaker kommune

Barn og nattverd

– En Hønefoss-dame ber om at en prest forklarer reglene rundt barn og nattverd, etter at en venninne fikk hakeslepp da hun så små barn gå alene til nattverd i Ask kapell. Jeg vet ikke om hakesleppet skyldtes at de var små, eller at de gikk alene, så jeg skal prøve å besvare begge deler. Nattverd er et fellesskapsmåltid hvor alle er velkommen til å delta, uavhengig av alder, funksjonsevne og forståelsesevne. Det betyr at både normaltfungerende voksne, psykisk utviklingshemmede, småbarn, og demente er velkommen til nattverdsbordet. Riktignok er det noen praktiske begrensninger: En må være i stand til å spise selv. Småbarn som ennå ikke har lært å spise blir derfor velsignet i stedet, det samme gjelder syke og gamle som ikke er i stand til å svelge. Her vurderer nok prester litt forskjellig på hva som er god praksis, men i prinsippet er det altså ingen aldersgrense for å ta imot nattverd. Småbarn kommer sjelden alene til kirke. Som prest i gudstjenesten går jeg ut fra at de som følger barnet til kirken også tar ansvar for det barnet gjør der. Jeg regner med at de går god for at barnet stiller seg i nattverdskøen, eller at de eventuelt går og henter barnet tilbake dersom de ikke synes barnet skal ta del. Det beste er selvsagt å gå fram sammen med barnet, men barnet har like fullt en ansvarlig voksen til stede dersom den voksne velger å sitte i benken når barnet går fram, sier Kristin Moen Saxegaard.

Kjempekonsert

– Tusen takk til de fire gutta, som for egne penger fikk gruppa DUGG hit til bassgarasjen på lørdag. Dette ble en kjempekonsert. Gutta er flinke, og musikken veldig bra. Utrolig flott tiltak, sier en ny fan, Kent Bondehagen.

Hvem brøyter?

– Nå som det har kommet så mye snø, hvem har ansvar for å brøyte ved fotgjengerfeltene? Det er ikke lett å komme seg over veien med barnevogn slik det er flere steder nå. Jeg tenker også på dem som har elektriske rullestoler. De har heller ingen mulighet til å kjøre over veien her. Jeg trives lite med å kjøre barnevognen uti veien for så å gå over veien, sier Ida Marie Torp.

Brøyting

– Det har vært dårlig brøytet i området ved Dalsbråten. Denne uken var det svære snødriver midt på fortauene og store kanter mellom fotgjengerfeltet og fortauet ved Dronning Åstasgate. Det er vanskelig for eldre mennesker å bevege seg her, sier Erik Strøm Fiane.

Sentrumsdøden

– Leser i lederen i Ringerikes Blad at det kan gå mot et handelssentrum på Hverven-området. Ja, og hva så, er det ikke oss her oppe i «Tanbergskogen» også unt å få nærbutikk og litt «liv og røre»? Hønefoss sentrum blir vel ikke avfolket og helt dødt om vi får et lite senter i Hønefoss sør. Om det skulle bli litt mindre trafikk der nede på dagtid, så hvorfor ikke klare deg med noen færre dagligvareforretninger? Jeg tror ikke den totale omsetningen i Hønefoss går ned av den grunn.

Kan heller ikke se noen sammenheng eller motsetning i det å tillate kaffeservering på Eikli og matbutikk på Kastet. Med tanke på kaffe, så ser jeg heller ikke bort fra at Ringerike Gjestegård kan få flere kunder med en dagligvare i nærheten. Ja, la folket, også politikerne (de er jo også folk) få bestemme.

I et tidligere innlegg i avisen ser jeg også at det er flere aktører innen dagligvarehandelen som ønsker seg hit opp, men la nå ikke dette bli det som skal forsinke oppstart av matbutikk.

Skulle det bli «krangel» om hvem som skal få «mate» tilreisende / forbifarende, og Hønefoss med omegn, ja så trekk lodd om det, og kom i gang.

Da ønsker jeg alle en avstressende julehandel i nærbutikker med godt vareutvalg.

Gode juleønsker fra nissen i Tanbergskogen, Karl A. (Adresse Hønefoss sør).

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken