Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er larven til en tredreper

Artikkelen er over 4 år gammel

En leser mener å ha svaret på Andreas Wahls spørsmål i Ringerikes Blad onsdag.

– Jeg synes dette ser ut som larven til en tredreper, sier den første av våre lesere som besvarer Andreas Wahls spørsmål i gårsdagens avis. En løvtredreper/vanlig tredreper er en ganske stor nattsvermer/sommerfugl om kan ha et vingespenn på 59-90 millimeter. Disse legger egg i barken nederst på trestammene. Larvene graver seg inn under barken der den overvintrer to ganger før den forpupper seg.

Den kan også forpuppe seg ned i jorda. Tredreperen har fått navnet sitt fordi den svekker trærne eller dreper dem. Vår tipser opplyser at ifølge oppslagsverket «Insektene i farger» lever tredreperen så langt nord som til Nordland. Thomas Jansen bekrefter i en e-post at han er kommet til samme konklusjon, nemlig at bildet er av en tredreperlarve.

– Vi trenger flere fartskontroller

– En av våre lesere fra Helgelandsmoen oppfordrer politiet til oftere å holde fartskontroller rett etter at 40-sonen i retning Hønefoss er opphevet. Vår tipser sier at det der er alt for mange som gasser på og kjører langt fortere enn de tillatte 60 km/t. – Dette gir grunn til bekymring. Det er farlig for flere små barn som bor på strekningen og for bilister som skal svinge ut på hovedveien, sier vår leser.

– Glasskontainer finnes på Sundvolden

– Det er jo en er glasscontainer ved Spar på Sundvollen, sier Øystein Fredriksen.

Kommentarer til denne saken