– Feil om Hovsengas venner

MALPLASSERT KRITIKK: Ole G. Haugerud hadde en lite trivelig opplevelse på Hovsenga i Hønefoss nylig.

MALPLASSERT KRITIKK: Ole G. Haugerud hadde en lite trivelig opplevelse på Hovsenga i Hønefoss nylig. Foto:

DEL

– Søndag 25. august hadde jeg en selsom opplevelse ute på trappa, hvor jeg nøt min sigarett og min kaffe.

Da kom det en turgåer forbi og stopper. Vanlig det, men han stopper og gir meg så huden full av kjeft at jeg ble helt satt ut. Mannen hadde invitert barn og barnebarn på Hovsenga til grillfest. Det var nyklipt og fint, men under bord og krakker var det bustete. Mannen har vel feilaktig satt meg i forbindelse med Ringerike kommune sitt mannskap, det hørtes slik ut. Jeg spurte vedkommende om han hadde pratet med Hovsengas venner. «Svaret» jeg fikk, var at han skjelte meg ut på nytt.

Det tok vel et par, tre timer før jeg kom til meg sjøl igjen, skriver Ole Geir Haugerud i Hovsengas venner. Han legger samtidig ved litt info om venneforeningen:

Hovsengas venner

Tom Evensen startet hele prosjektet i 2005 sammen med en vennegjeng, det ble ryddet på beiteområdet, med Leif Solbakken i spissen.

Evensen fikk 50.000 kroner i støtte fra miljøvernmyndighetene via Grete Tollefsen i Ringerike kommune. Pengene brukte han til å kjøpe bord/krakkesett, og lage tre tønnegriller, utførende konstruktør og sveiser var Svein Skogmo. Disse grillene er for øvrig byttet ut flere ganger.

Vi har ryddet den øvre grillplassen, senere kalt Festivalplassen.

Etter dette har Hovsengas venner bestått av noen få ildsjeler. Selv har jeg noen hundretalls dugnadstimer der, sammen med Evensen.

Hull i asfalten ved sykehuset

– Dette er vel ikke så bra. Tross alt utenfor sykehuset vårt. Der som mange eldre og syke ferdes. Kan noe bli gjort, spør Inger Broberg Kristiansen.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags