– Jeg leste for en tid tilbake et innlegg i Ringerikes Blad med overskriften "Vi venter og vi venter". Det var trist lesning. For oss som går til Hønefoss for å handle eller går tur, er trafikken inn til Hønefoss et mareritt.

Trafikken er noen ganger så tett at det føles vanskelig å puste. Det er underlig at ikke Kommuneoverlegen sammen fagansvarlig for miljørettet helsevern har satt foten ned og forlangt at det omgående må settes i verk tiltak som målinger og kartlegging av trafikken.

Spesielt tenker jeg på alle de små skolebarna som har skolevei her. Nå er det ute en kampanje om å begynne å sykle mer. Det er en god ting - men hvor er sykkelstiene? Syklistene skal da dele de smale fortauene i byen med oss gående. Sykling i gaten med den trafikken som er kan være både helsefarlig og meget utfordrende, særlig for eldre mennesker. Eller skal vi bare VENTE OG VENTE?

Hilsen to som går.

LES OGSÅ: Hans Høyer: Jeg kommer til å ende mine dager i et fotgjengerfelt Hønefoss! 

Om søppel og møkk

– Jeg er enig i artikkelen som sto på trykk 28. april vedrørende hundemøkk-problemet. Men glem ikke «søppelhuene» som ikke har hund! Jeg passet en hund i to uker. Jeg luftet den to ganger om dagen, og når jeg var ute med den om morgenen, plukket jeg søppel. Noen timer etter gikk jeg tur igjen. Da fant jeg bare mer søppel. Jeg syns det er skam at vi må ha Ruskenaksjon hvert år. Nå må dere «søppelhuene» oppdra mammaene deres til å komme og rydde etter dere, for dere har nok ikke lært det, sier en irritert turgåer.

Hvem eier dette treet?

– Nord for Remakrysset på høyre side av veien, står det et stort høyt tre som stenger for utsikten til de som bor i Remabygget. Særlig om sommeren. Er det kommunen som eier det? Kanskje det er mulig å få det fjernet, spør en innringer.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til [email protected]