– Når vannet stiger vil sofaen reise ut i elven

LUKSURIØS BÅLPLASS: En turgåer i Hønefoss undres over plasseringen av denne sofaen rett ved elva.

LUKSURIØS BÅLPLASS: En turgåer i Hønefoss undres over plasseringen av denne sofaen rett ved elva. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne sofaen er snart seileklar, opplyser en turgåer.

DEL

Direkte linje– Denne toseteren virker hel og fin. Hvem har laget seg så luksuriøs bålplass ved brygga i Gigstads vei? Det er vel heller ikke lov å tenne bål på denne tiden? Når vannet stiger vil toseteren reise ut i elven om den ikke blir fjernet, skriver en turgjenger til Direkte linje.

Offentlig toalett og turistkontor i Hønefoss

– Kommunen står uten offentlig toalett og turistkontor! Det blir veldig galt når turister f.eks. må spørre om å få låne toalettet i forretninger, kiosker og kafeer! Byens gårdeiere har nok «besøk» av mange «trengende», og de som er så uheldig å bli tatt på fersken får dyre bøter. Turistene får ingen informasjon, og de må da spørre de nærmeste om hjelp. Byplanen står for døren, men det første man bør ordne opp i er å få dette på plass. Det å plassere dette i sentrum vil utvilsomt være en fin måte å øke sentrumstrafikken, sier Ingvar Ljåstad til Direkte linje.

LES OGSÅ: Husk å tisse før du skal til Hønefoss | Øyvind Lien 

Halskjede savnes

– Jeg har vært uheldig å miste halskjedet mitt og skulle så gjerne fått det tilbake. Det er et sølvkjede med inngravert «H» og en liten tekst «because I love you» med en liten diamant. Smykket er fra Thune og affeksjonsverdien er veldig stor! Håper noen kan hjelpe meg. Pernille Ruud, telefon 95088074.

TT-tjeneste

– Hvorfor er ikke denne tjenesten lik i alle kommuner? Bor man i Asker, f.eks., bevilges tjenesten umiddelbart hvis man trenger det – og den fornyes automatisk for seks måneder. Her på Ringerike er situasjonen en annen. Jeg søkte om å få tjenesten i juli. Og får beskjed at søknaden blir behandlet i april 2020, altså om ni måneder! Hva er det mening jeg skal gjøre i mellomtiden? Sitte inne i hele høst og vinter? Nærmeste slekt bor to kjøretimer unna, og jeg har ikke bil. Hilsen en frustrert bevegelseshemmet pensjonist på 88 år som vil helst bo på Ringerike, Joan Sørensen.

Undulat på rømmen

– I båthavna ved Tyrifjorden dukket plutselig denne undulaten opp. Prøvde å fange den, men var ikke av den tammeste så fikk ikke fatt på den, skriver Marius Naume.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags