– En moderne, åpen skole kan det umulig bli av dette «monsteret»

Hønefoss skole

Hønefoss skole Foto:

DEL

Hønefoss skole

Direkte linje– Tror faktisk jeg kan være enig med Pedagog. Jeg er selv pensjonert lærer. Jeg gjennomlevde 7 år på barneskolen i disse bygningene. Ikke bare hyggelige minner; lange korridorer, gufne doer, mange muligheter for bøllete elever til å utfolde seg. Det heter seg at lærere man har hatt ofte er rollemodeller når man selv velger læreryrket. Tja! Den eneste lærer jeg husker som et godt forbilde er Leif Berntsen. Han betydde mye for meg. I gymnaset ble det Kauppi og Einar Anthi som betydde mye.

– Kanskje er det mest slike blandede minner som gjør meg skeptisk til denne bygningen. Men en moderne, åpen skole kan det umulig bli av dette «monsteret», skriver Ronald Hagen til Direkte linje.

Trafikk på Sokna

– Jeg har noen hjertesukk om trafikken på Sokna.

Pkt. 1. Det burde vært fartsdumper etter broen over Sogna fra øst, likedan dumper før avkjøring til Brekkebygda. Alle, særlig trailere dundrer inn i sentrum før de bremser opp ved eksisterende fartsdumper. Men da er de allerede midt i sentrum, jeg spør: hvor var veivesenet ved planleggingen av dette?

Pkt. 2. I krysset Sagveien – Skoleveien, i Strømsoddveien burde det vært merket: fotgjengerfelt, med merking i veien. Her krysser det mange skolebarn.

Pkt. 3. I Sagveien er det en barnehage. Det er skiltet med 30 km/t fartsgrense. Men blir den respektert? NEI, her kjører mange mye fortere enn fartsgrensen!!!!

Pkt. 4. Fra Sentrum går det en gangvei som den ender ved brua over jernbanen. Her krysser mange, også de med elektriske rullestoler og rullatorer på vei til Soknatunet. Her må det også skiltes med fotgjengerfelt.

Hilsen Arnulf Skogstrøm

Jakke og nøkler savnet

– Det etterlyses ei grå Bergans allværsjakke med nøkkelknippe i lommen. Denne ble borte under lørdagens konsert på Randsfjordfestivalen. Jakka kan innleveres på Jevnaker frivilligsentral.

Hilsen Øyvind Sogn

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no


Artikkeltags